SJAJNA REPLIKA

Okladili biste se da gledate u Lamborghini Miuru, no riječ je u osnovi o potpuno drugom autu

Velika većina svake površine u kabini je izrađena po narudžbi kako bi oponašala automobil nazvan ‘majkom svih superautomobila‘

Lamborghini Miura replika

 Web Screenshot

Postoji malo ljudi u automobilskim zajednicama koje poštuju replike. Možda zato što postoji nešto tužno u pretvaranju nečega što niste, ili možda jer su njihove završne obrade i proporcije gotovo uvijek krive.

Međutim, ova replika Lamborghinija Miure temeljena na Pontiacu Fieru toliko je detaljno i precizno izrađena da je to gotovo nevjerojatno.

Prije nego što počnemo pričati o eksterijeru, bacite pogled na kabinu. Ako ste veliki obožavatelj Lamborghinija, prepoznat ćete gotovo sve - središnja konzola, instrument ploča i paneli vrata identični su onima u pravoj Miuri. Isto vrijedi i za krovnu oblogu, kao i kontrolnu ploču iznad glave s odgovarajućom vrstom prekidača raspoređenih u uzorku s tri po tri.

image

Lamborghini Miura replika

Web Screenshot

Velika većina svake površine koju vidite u kabini bila je izrađena po narudžbi posebno kako bi oponašala automobil nazvan "majkom svih superautomobila".

image

Lamborghini Miura replika

Web Screenshot

Možda je najimpresivniji dio činjenica što je svaka dimenzija točna. Naravno, sve bi tako i trebalo biti jer su poprečni krovni nosač i kotači gurnuti pet centimetara dalje od stražnjih kotača tako da je i međuosovinski razmak identičan pravoj Miuri.

image

Lamborghini Miura replika

Web Screenshot

Poklopac se otvara zakretanjem prema naprijed kako bi i trebao i ima integrirani čelični umetak koji pomaže stakloplastici da zadrži svoj oblik. Pop-up prednja svjetla su potpuno funkcionalna, kao i stražnji poklopac motora kao i na pravoj Miuri. Ispod njega ne nalazi se neki slabi četverocilindraš.

image

Lamborghini Miura replika

Web Screenshot

Umjesto toga, ugrađen je novi LS3 V8 motor koji ima oko 507 KS (372 kW). Na ovom automobilu čak se i nalazi jedan originalni dio s Miure, a to je brava na vratima. Čak je i ona prilagođena da aktivira prekidač umjesto da okreće mehanizam za zaključavanje. Nevjerojatan trud, a sigurnoi trošak, nema što...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:12