ELEKTRIČNO ČUDOVIŠTE

Novi auto Kena Blocka čeka premijeru u Montereyu: Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron

Dizajn auta, koji se službeno zove Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron, inspiriran je jednim od najlegendarnijih trkaćih Audija

Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron

 Audi

Podružnica Audija u SAD-u najavila je kako će na Rolex Monterey Motorsports Reunionu, koji će se na stazi Laguna Seca održati od 18. do 22. kolovoza službeno predstaviti novi automobil za neponovljivog Kena Blocka.

Novi ekstremni električni Audi poslužit će Blocku za snimanje novog videa u Gymkhana seriji. Automobil zadovoljava sve FIA sigurnosne standarde, ima dva motora koji pokreću sve kotače i konstrukciju od karbonskih vlakana.

image

Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron

Audi

Dizajn auta, koji se službeno zove Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron, inspiriran je jednim od najlegendarnijih trkaćih Audija, modelom Audi Sport Quattro S1. Kako bi se to obilježilo Blockov auto će biti izložen uz Audi Sport Quattro S1 u kojem je Walter Röhrl godine 1987. pobijedio i postavio rekord na legendarnoj brdskoj utrci Pikes Peak Hillclimb.

image

Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron

Audi

- S1 Hoonitron kombinira mnogo toga po čemu je Audi bio slavan u 80-tim godinama. Mislim da su dizajneri Audija bili inspirirani sa svojom prošlošću te prilagodili izgled i tehnologije današnjem vremenu, rekao je Block u prosincu kada je automobil prvi puta prikazan.

Tehnički podaci automobila su još uvijek nepoznati, no pretpostavlja se da koristi sličan pogon kao RS Q e-tron, SUV koji se natjecao na Reliju Dakar. Njegova snaga je 680 KS. No možda su za Blocka dodatno začinili ovaj pogon dodatnim konjskim snagama.

image

Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron

Audi

"Audi mi je dao priliku testirati auto u Njemačkoj. Upoznat sam s nizom automobila koji imaju benzinski motor i klasičan mjenjač, no na ovom automobilu sam morao mnogo toga naučiti", rekao je Block, a mi jedva čekamo njegov novi spektakularni video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:27