VIDEO

Kakav ‘swap‘: Japanska tuning kuća ubacila motor GR Yarisa u klasičnu Toyotu AE86

Yarisov 1,6-litreni 3-cilindrični turbo G19 sposoban je za 257 KS, ali možemo se kladiti da je ta brojka naknadno još povećana

Toyota AE86 tuning

 YouTube Screenshot

Daddy Motor Works otvoren je 2013. godine i od tada je tuning središte za stvaranje vrlo specijalnih vozila. U vlasništvu je izvjesnog Kunihira Ota, a njihov najnoviji projekt je drift stroj kojeg pokreće motor iz novog GR Yarisa.

Motor je ugrađen u kultnu Toyotu AE86 Iz 1980-ih. Yarisov 1,6-litreni 3-cilindrični turbo G19 sposoban je za 257 KS, ali možemo se kladiti da je ta brojka naknadno još povećana.

Snaga se prenosi na stražnje kotače putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača koji potječe iz Toyote GT86. Oto je izradio posebnu pripremu kako bi G19 stao u kućište Nissanove serije L, koja je potom prilagođena i mjenjaču.

Letva volana se morala pomaknuti naprijed, a pogled ispod poklopca otkriva kako motor izgleda sićušno u motornom prostoru AE86, iako sam automobil sam po sebi nije baš velik. Pritom, umjesto klasičnog ispušnog sustava, cijev prolazi ravno kroz poklopac motora.

Unutrašnjost je dobila sigurnosni kavez za dodatnu sigurnost i veću krutost karoserije. Automobil je završen u ekskluzivnoj mat sivoj boji Toyote Supre, a livreja je referenca na trkaću GR Supru, uključujući crne i kromirane pruge koje se protežu unatrag od prednjih svjetala.

Iako vozilo izgleda profesionalno modificirano, mnogi dijelovi su dodani kako bi se uklopili s karoserijom AE86, uključujući bočne retrovizore, blatobrane, pa čak i stražnju osovinu, koja dolazi od Toyote Crown.

Prednje kočnice uzete su od R32 Skyline GT-R-a i zahtijevale su prilagođene nosače. Komplet Chevlon naplataka sa 6 krakova upotpunjuje izgled, s veličina 16x9 sprijeda i 16x10 straga.

Daddy Motor Works trenutno radi na dva AE86 drift automobila, a vlasnik Oto kaže kako će jedan služiti za trening, dok će drugi biti korišten za natjecanja. Uz njih, u planu mu je i AE86 za utrke ubrzanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:26