LUKSUZ PRIJE KRISTA

Je li ovo najluđi filmski ‘auto‘? Citroën za film o Asterixu izradio kočiju po uzoru na Spačeka

S kotačima izrađenim od štitova i ovjesom od svinjske utrobe, ova kočija ima najfiniji luksuz iz 50. godine pr. Kr.

Citroenova konceptna kočija

 Citroën

Omiljeni galski ratnici vozit će se u stilu u najnovijem filmu o Asterixu i Obelixu jer Citroën radi na kočiji za likove. Nadahnuta legendarnim 2CV-om, vozilo će voziti likove u nadolazećem filmu "Asterix & Obelix: Srednje kraljevstvo".

Zamišljen i izrađen u samo tri mjeseca, Citroënov dizajnerski tim je morao raditi prekovremeno na ovom projektu, budući da je tvrtki obično potrebno 12 mjeseci za izradu konceptnog vozila. Međutim, prema riječima direktora globalnog dizajna tvrtke, Pierrea Leclercqa, francuski proizvođač automobila bio je vrlo sretan što je projekt završen.

“Pružila nam se ova nevjerojatna prilika da stvorimo i izgradimo konceptnu kočiju od nule, i vrijeme nam je bilo u početku problem, ali smo se snašli", rekao je Leclercq. "Rezultat je oda 2CV-u, legendarnom automobilu koji predstavlja Citroen u punom sjaju".

Kočija ima prozore, krovni otvor i drvenu karoseriju inspiriranu klasičnim Citroënom. Također ima ovjes u obliku želuca vepra, magično pojačana svjetla krijesnice i kotače izrađene od recikliranih štitova koji sadrže Citroënov logotip. Kočija se pojavljuje u raznim trenucima u filmu, primjerice kada Cezarova vojska stigne do Kine, gdje je prikazana na jumbo plakatu kako je vuku dva konja. Oglas je suptilna aluzija na reklamu Citroëna snimljenu na Kineskom zidu, kaže proizvođač automobila.

Osim toga, Citroën je ekipi koja je snimala film osigurala vozni park svih električnih vozila za korištenje tijekom snimanja. Proizvođač automobila također je instalirao infrastrukturu za punjenje na setovima snimanja. Film "Asterix & Obelix: Srednje kraljevstvo" bit će objavljen na Netflixu 2023. godine, a glumit će Vincent Cassel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:25