ces las vegas

Honda i Sony su najavili svoj zajednički nadolazeći EV Afeela: Otkriven i prototip

Osim otkrivanja naziva marke, tvrtke su predstavile novi prototip koji je dizajniran za pregled nadolazećeg proizvodnog modela

Honda Sony Mobility Afeela (prototip)

 Honda; Sony

Honda i Sony najavili su da će se njihov zajednički razvijeni automobil prodavati pod novorazvijenim brendom Afeela. Osim otkrivanja naziva marke, tvrtke su predstavile novi prototip koji je dizajniran za pregled nadolazećeg proizvodnog modela. Predbilježbe bi trebale započeti u prvoj polovici 2025., a prodaja bi trebala početi kasnije te iste godine.

Tvrtke nisu ulazile u mnogo pojedinosti, ali su rekle da je ime Afeela odabrano jer "izražava ‘osjećaj‘ koji je u središtu iskustva mobilnosti koje razmatra Sony Honda Mobility."

Ostavimo upitno ime po strani, automobil ima aerodinamični dizajn i izgleda puno spremnije za proizvodnju od koncepta Vision-S koji je predstavljen na CES-u prije tri godine. Dok je Sony Honda Mobility bio stidljiv u pogledu pojedinosti, model ima blag, ali zaobljen prednji kraj s uskim prednjim svjetlima i prepoznatljivom "medijskom trakom".

Potonji djeluje kao interaktivni zaslon i može prikazati sve, od imena Afeela do animacija koje prikazuju vrijeme. Sony Honda Mobility rekao je da predviđa da će medijska traka imati širok raspon mogućih zaslona koji će poticati "razni partneri i kreatori".

image

Honda Sony Mobility Afeela (prototip)

Honda; Sony

Tvrtka je dalje rekla da "minimalne ukrasne linije i oblik automobila podsjećaju na svemirski brod." Mi ćemo se razlikovati, ali model izgleda prikladno futuristički jer ima minimalistički dizajn i aerodinamički optimizirane kotače od 21 inča. Pridružuje im se tekući crni krov i čisti staklenik. Ostale istaknute značajke uključuju stražnju svjetlosnu šipku i naglašenu liniju ramena.

Što se tiče veličine, prototip Afeela je dugačak 4895 mm, širok 1900 mm i visok 1460 mm, s međuosovinskim razmakom koji se proteže 3000 mm. To znači da je model nešto manji od Mercedesa EQE, koji je dugačak 4994 mm i ima velikodušniji međuosovinski razmak od 3119 mm.

image

Honda Sony Mobility Afeela (prototip)

Honda; Sony

Kao što ste do sada vjerojatno primijetili, prototip Afeela opremljen je nizom kamera i senzora iznutra i izvana. Sony Honda Mobility kaže da ih ima ukupno 45 i da namjeravaju opremiti vozilo poluautonomnim sustavom vožnje treće razine. To sugerira da će automobil biti visoko automatiziran u određenim scenarijima i prepustiti zadatak vožnje ljudima kada je to potrebno.

image

Honda Sony Mobility Afeela (prototip)

Honda; Sony

Unatoč tome što ciljaju na automatizaciju razine 3, tvrtka je rekla da će također raditi na razvoju funkcija podrške u vožnji razine 2+. Kao rezultat toga, moguće je da će sustav razine 2 biti standardan, dok će sustav razine 3 biti opcijski. To ostaje za vidjeti, ali SHM je primijetio da će koristiti SoC-ove iz Qualcomma i koristiti Snapdragon digitalnu šasiju.

image

Honda Sony Mobility Afeela (prototip)

Honda; Sony

Budući da Sony Honda Mobility nije rekao puno o modelu, ne čudi da su specifikacije obavijene velom tajne. Uz to, tvrtka je potvrdila da prototip ima pogon na sva četiri kotača, a to implicira postavku s dva motora. Domet automobila također je misterij, ali jedna od slika unutrašnjosti pokazuje domet od 377 km s oko 75-80% preostale napunjenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44