MOTOSPORT

Ferrari se sljedeće godine vraća na Le Mans: Predstavljen trkaći model koji izgleda fenomenalno

Već sada imamo priliku vidjeti elegantan, ali svrhovit dizajn koji je već predstavljen u crvenoj i žutoj trkaćoj boji

Ferrari 499P

 Ferrari

Ferrari se vraća na Le Mans s novim Ferrarijem 499P, koji će se sljedeće godine natjecati na FIA Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti u klasi Le Mans Hypercar.

Automobil će službeno biti predstavljen na utrci ‘1000 Miles of Sebring‘ u ožujku sljedeće godine, no već sada imamo priliku vidjeti elegantan, ali svrhovit dizajn koji je već predstavljen u crvenoj i žutoj trkaćoj boji.

Zaista, Ferrarijevi dizajneri i inženjeri napravili su magiju na prednjem dijelu automobila sa setom tankih LED prednjih svjetala i naglašenim razdjelnikom od karbonskih vlakana.

image

Ferrari 499P

Ferrari

Postoje veliki otvori u karoseriji iznad prednjih guma, a vidljiva je i poznata kabina u stilu prototipa. Bočna karoserija je glatka i jednostavna, što je dramatičan kontrast u odnosu na Ferrarijev aktualni F1 bolid, dok je na stražnjoj strani smještena velika aerodinamična "peraja morskog psa" i visoko krilo.

image

Ferrari 499P

Ferrari

Talijanski proizvođač automobila razvio je vlastitu šasiju za 499P, s obzirom na to da će se natjecati u klasi LMH, a ne u klasi LMDh gdje natjecatelji moraju koristiti šasiju iz Multimatica, Dallare, Orece ili Ligiera.

image

Ferrari 499P

Ferrari

Automobil pokreće 3,0-litreni twin-turbo V6 koji svoju arhitekturu dijeli s trkaćim automobilom 296 GT3-om, iako je 499P temeljito prerađen kako bi bio još lakši. Ferrari je također pokazao bateriju od 900 volti koja pokreće elektromotor. Motor s unutarnjim izgarnjem pokreće stražnje kotače dok će elektromotor prenositi svoju snagu na prednje kotače. Kombinirana snaga iznosi 680 KS. 499P je prošao više od 12.000 kilometara tijekom testiranja i bit će homologiran do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:24