JEDINSTVENI FERRARI

Posebno izrađena za sultana od Bruneja: Prodaje se otvorena Testarossa iz kultne ‘OutRun‘ igre

Ne samo da je vrlo poseban, već ga i prodaje RM Sotheby‘s s nevjerojatnim videom koji podsjeća na klasičnu videoigru

Ferrari Testarossa ‘OutRun‘

 RM Sotheby‘s

Ferrari Testarossa jedna je od ikona 80-ih s nekoliko izvanrednih POSEBNIH primjeraka, od bijelog Miami Divisiona do crnog "del Diega". Tu je i kabriolet "OutRun", posebno izrađen za sultana od Bruneja, koji se sada prodaje na aukciji.

Ferrari Testarossa Pininfarina Spider iz 1990. bit će stavljen na aukciju 5. studenoga. Ne samo da je vrlo poseban, već ga i prodaje RM Sotheby‘s s nevjerojatnim videom koji podsjeća na klasičnu videoigru sa snimkama akcije uživo.

Izvorno, postojao je samo jedan službeni Testarossa kabriolet, koji je proizveden posebno za Giannija Agnellija, šefa Fiata. Osim toga, tu je i sedam primjeraka kabrioleta, koje je proizvela KUĆA Pininfarina, na zahtjev, uključujući ovu jedinicu za sultana od Bruneja. Ovaj primjerak trenutno je neregistriran i na brojaču ima manje od 500 km.

Prema aukcijskoj kući, bio je vrlo dobro njegovan tijekom svog životnog vijeka, a nedavno su ga kupili Pininfarina i Zanasi za procijenjenu vrijednost od preko 177.000 eura (1,34 milijuna kuna). “Testarossa Spider je sam po sebi izvanredan automobil koji privlači pozornost kolekcionara diljem svijeta.

Ali činjenica da je on također zvijezda videoigre, koju je toliko ljudi određene generacije beskonačno igralo kasnih 80-ih i ranih 90-ih, bila je predobra prilika da se ne proslavi".

Naš film je zabavno ponovno osmišljavanje arkadne igre "OutRun" koja nam je omogućila da ostvarimo te snove iz 80-ih!” komentirao je Peter Haynes, direktor Odnosa s javnošću i marketinga za Europu u RM Sotheby‘s.

Ferrari Testarossa proizvodio se između 1984. i 1996., tijekom svog života imao je različita ažuriranja, ali uvijek zadržavajući karakterističan 5,0-litreni motor s dvanaest suprotno postavljenih cilindara i tehnologiju koju je marka intenzivno koristila u Formuli 1. Danas njegovih 390 KS ili ubrzanje od 0 do 100 od 5,3 sekunde ne plijeni pažnju, no bočno postavljeni hladnjaci koji forsiraju tu raskošnu brojku uvijek će biti sastavni dio modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:06