Čovjek ostao ‘zarobljen‘ u vrućoj Tesli nakon što se baterija ispraznila: Nije znao ručno otvoriti vrata

Čovjek krivi proizvođača automobila iako je ručni otvarač vrata cijelo vrijeme bio pod njegovom lijevom rukom

Rick Meggison

 YouTube Screenshot

Čovjek iz Arizone kaže da je nedavno ostao zarobljen u svojoj Tesli nakon što je ušao, zatvorio vrata, a zatim shvatio da mu je baterija prazna. Ono što nije znao je da je ručno otpuštanje vrata cijelo vrijeme bilo pod njegovom lijevom rukom. Sada okrivljuje proizvođača automobila i podiže svijest.

Rick Meggison, 73, kaže da se Tesla mora pozabaviti onim što on naziva "sigurnosnom zabrinutošću" koja uključuje kako izaći iz automobila kada se baterija isprazni. Glavni pokretač zasuna na svim Tesla modelima je elektronički pa ako se 12-voltna baterija isprazni, neće raditi. Kako bi se osigurao siguran izlazak iz vozila Tesla uključuje ručno otpuštanje. Meggison nije znao za to i završio je zarobljen u svom automobilu 20 minuta po vrućem danu.

“Nisam mogao otvoriti vrata. Nisam mogao spustiti prozore. Kompjuter je bio mrtav, pa nisam mogao otvoriti pretinac za rukavice. Nisam mogao ništa otvoriti", rekao je za ABC7. Naravno, mogao je otvoriti vrata za otprilike dvije sekunde da je znao da je ručno otpuštanje neposredno ispred njegovog prekidača za prozore.

Tesla opisuje proceduru u svom priručniku za upotrebu, ali koliko ljudi zapravo čita takav dokument? Iz pritužbi NHTSA-i jasno je da se dosta vlasnika Tesle suočava sa sličnim problemima, a da ne znaju za jednostavna rješenja koja su im dostupna.

U jednom slučaju, vlasnik kaže da su njihovi psi ostali zarobljeni u automobilu kad je ostao bez baterije. U takvom slučaju Tesla nudi vlasnicima način da ručno otvore prtljažnik i napajaju bateriju kako bi otvorili vrata.

image

Gumb za ručno otpuštanje vrata

Web Screenshot

Ta je informacija važna samo ako vlasnici znaju za nju. Oni koji unajmljuju Teslu još manje će razumjeti kako se izvući ako se nađu u sličnoj situaciji. Meggison vjeruje da bi ranije upozorenje Tesle o stanju baterije moglo biti od velike pomoći.

Možda bi poruka upozorenja koja uključuje postupak ručnog otpuštanja na prvi znak problema s 12-voltnom baterijom mogla biti od koristi. Također je vrijedno napomenuti da drugi proizvođači automobila slijede sličan obrazac kao Tesla s elektroničkim zatvaračem vrata kao glavnom komponentom s ručnim upravljanjem suptilno skrivenim u kabini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:57