VIDEO

Avionu pukla guma, kapetan izjavio: ‘Ovakve bi putnike svatko volio imati!‘ Evo i zašto...

Zračna luka Bajura nalazi se u Budhinandi u Nepalu, i ima samo jednu uzletno-sletnu stazu s rampom za zrakoplove

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Društvenim mrežama kruži videozapis koji prikazuje kako putnici guraju avion s piste. Zrakoplovu je pukla guma, nakon čega je blokirao jedinu uzletno-sletnu pistu male zračne luke, pa su putnici odlučili pomoći.

Naime, Indian Express javlja kako je 1. prosinca avion Tara Air DHC-6-300 Twin Otter s registracijom 9N-AEV sletio u nepalsku zračnu luku Bajura. Prilikom slijetanja, pukla je guma na jednom od glavnih prijenosnika. Twin Otter se tada zaustavio na pisti, blokirajući sav ostali zračni promet.

Zračna luka Bajura nalazi se u Budhinandi u Nepalu, i ima samo jednu uzletno-sletnu stazu s rampom za zrakoplove. Oprema zračne luke ne postoji, samo dovoljno mjesta za utovar i okretanje. Dakle, ako avion zapne, kao što se dogodilo, jedino rješenje je ljudska kreativnost.

De Havilland DHC-6 Twin Otter je dvostruki turboprop sposoban za kratka polijetanja i slijetanja. Mali je avion popularan među pilotima i zrakoplovnim prijevoznicima zbog njegove sposobnosti polijetanja s kratkih polja.

Prilikom slijetanja nije bilo ozlijeđenih, i trud putnika se isplatio, jer je zračnoj luci vraćena usluga. Ovo je drugi incident ovom avionu – drugi se dogodio 2018. godine kada se prilikom slijetanja Twin Otter odbio i izletio s piste, uzrokujući veliku štetu. Tara Air je navodno doletio drugim zrakoplovom kako bi osigurao gumu za nasukanog Twin Ottera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:32