Izbjegli katastrofu

Za dlaku: Pogledajte nevjerojatno slijetanje malog aviona između dva mlažnjaka. ‘Ovo je čudo!‘

Mnogo toga moglo je poći po zlu. Vrlo vješt i vrlo sretan pilot spasio je živote nekoliko ljudi

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

U četvrtak, 4. kolovoza, mali zrakoplov morao je hitno sletjeti u zračnu luku Cotswold, u blizini Gloucestershirea u Engleskoj. Zrakoplov se spustio nisko i provukao između dva mlažnjaka, zakačivši prednji trap jednoga, i srušio se preko ceste A429 na drveće.

Prema lokalnoj policiji, nitko nije ozlijeđen.

U avionu su bile tri osobe: pilot i dva putnika. Svi su iz preventivnih razloga vozilima hitne pomoći prebačeni u obližnje bolnice.

Nitko drugi ne zna točno što se dogodilo, ali incident trenutno istražuje Odjel za istraživanje zračnih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB).

Prva izvješća sugeriraju da je zrakoplov preletio pistu, što je uzrokovalo hitno slijetanje. U kratkom videu možete vidjeti kako avion pokušava sletjeti.

Njegovo desno krilo zakačilo je za jedan od prednjih trapova mlažnjaka. BBC-ove fotografije prikazuju avion postrance u jarku, kojem uglavnom nedostaju oba krila.

Nešto je očito pošlo po zlu da je avion morao tako sletjeti. Međutim, pilot je uspio sletjeti bez da ikoga ozlijedu u tom procesu.

Pri tome ne mislimo samo na putnike, već niti obližnje promatrače, a nije prouzrčio ni ozbiljniju štetu na bilo kojem drugom zrakoplovu.

Mnogo toga ovdje je moglo poći po zlu i postati katastrofa. Srećom, neki vrlo vješt ili vrlo sretan pilot spasio je živote nekoliko ljudi u četvrtak ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:09