OPASAN NESTAŠLUK

Avantura 7-godišnjaka za volanom Kije umalo završila katastrofom: ‘Samo sam poželio sladoled!‘

Ne znajući ništa o cestovnim pravilima, vozio je u krivom smjeru s četiri trake, pa skrenuo na travnatu srednju dionicu

Dječak za volanom Kije

 Youtube screenshot

Dječak (7) iz Middletowna u Ohiu (SAD) odlučio se počastiti sladoledom, ali umjesto svog bicikla zgrabio je ključeve obiteljske Kije Sportage. Njegovo odredište bila je lokalna benzinska postaja "Speedway" gdje ga je čekala ledena poslastica.

Pohvalno je što se mali Daniel Wittenbach prije pokretanja automobila zakopčao sigurnosnim pojasom. Međutim, ne znajući ništa o cestovnim pravilima, vozio je u krivom smjeru s četiri trake, pa skrenuo na travnatu srednju dionicu.

Ubrzo nakon toga počeli su stizati pozivi u hitne službe. "Dječak je vozio pogrešnim smjerom, malo dijete u crvenoj Kiji", vikao je jedan od pozivatelja, prema videu koji je podijelio WLWT.

Nestašni Daniel je jedva nogom dotaknuo pedale, i jedva je gledao preko kontrolne ploče. WLWT News u Cincinnatiju je izvijestio da je radio bio uključen na najglasniju postavku dok je vozio.

Dok je dječak nastavljao niz Roosevelt Boulevard, na snimci se vidi kako muškarac skida košulju kako bi razbio prozor automobila, kako bi izvadio ključeve i zaustavio automobil. Može se čuti Daniela kako govori: „Stani! To je auto moje mame".

image

Daniel Wittenbach

YouTube Screenshot

Drugi je muškarac pojurio prema automobilu, možda pokušavajući svojim tijelom zaustaviti Kiju, ali dječak je skrenuo ulijevo i udario u parkirani džip, čime je Danielovo putovanje završeno. Njegovi roditelji vjerojatno su dobili napadajee panike prije nego što su saznali da je Daniel dobro.

Prema videu WLTP-a, ključevi stoje visoko na zidu u garaži, ali to nije Daniela spriječilo da ih se domogne. Podmetnuo je stolac kako bi se popeo po ključeve i krenuo u avanturu koja srećom nije završila nikakvim ozljedama. Ostaje nepoznato je li na kraju dobio sladoled ili nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:28