SAVJETNIK AUTOKLUBA

Uz ovih 10 trikova održat ćete kabinu vašeg auta ugodnom i na visokim ljetnim temperaturama

Za ljude koji ne toleriraju visoke temperature kao neki drugi, ulazak u vruć automobil može biti izrazito neugodno iskustvo

Ulazak u automobil po vrućem vremenu

 Web Screenshot

Ljetna vrućina može ovo inače lijepo godišnje doba učiniti potpuno neugodnim. Za ljude koji ne toleriraju visoke temperature kao neki drugi, ulazak u automobil koji je bio parkiran na otvorenom pod suncem može biti izrazito neugodno iskustvo. Ovo su neki trikovi koje možete koristiti kako bi vaš automobil ostao hladniji kada je parkiran. Nažalost nemaju svi vozači garažu...

1. Koristite suncobran ili vizir

image

Zaštita od sunca za vjetrobransko staklo

Web Screenshot

Ova iskušana metoda hlađenja vašeg automobila trebala bi biti opcija za suzbijanje vrućih unutarnjih temperatura tijekom ljeta. Stavite suncobran ili vizir na vjetrobransko staklo svaki put kada izađete iz automobila na dulje razdoblje u danu. Možete kabinu održati još hladnijom tijekom duljeg razdoblja postavljanjem suncobrana na stražnje staklo.

2. Koristite presvlaku za instrumentnu ploču

image

Zaštita instrument table

Web Screenshot

Tkanina ili tapecirana navlaka instrumentalne ploče mogu uvelike učiniti unutrašnjost vašeg automobila ugodnijom. Nećete se osjećati tako preplavljeni toplinom ako ne morate dodirivati ​​vruću kožu na vašem upravljaču. Ove presvlake također štite instrumentnu ploču od pucanja i blijeđenja, a mogu se naći u večini prodavaonica s auto opremom..

3. Pokrijte volan običnim ručnikom

image

Vruća instrument ploča

Web Screenshot

Čak i ako koristite suncobran, dobro je pokriti volan malim ručnikom. To će vam pomoći da snizite kontaktnu temperaturu vašeg upravljača.

4. Pokušajte pronaći parking u hladu

image

Parkiranje u hladu

Web Screenshot

Kad god je moguće, parkirajte u sjenovitom području. Ako ćete negdje biti dulje vrijeme, isplati se prošetati malo dalje kako biste parkirali u hladu. Rado ćete ući u ne tako vrući automobil kada se vratite.

5. Držite prozore malo otvorenima

image

Ostavite prozore malo otvorenima

Web Screenshot

ako nije dobra ideja ostaviti prozore do kraja otvorene, dobro je ostaviti malo prostora za zrak. Provjerite da prozor ostavite toliko otvoren da se ne može provući ruka. Čak i mali otvor će potaknuti strujanje zraka i pomoći da vaš automobil ne bude pakleno vruć kad uđete u njega.

6. Kupite ventilator na solarni pogon

image

Ventilator na solarni pogon

Web Screenshot

U kombinaciji s malo otvorenim prozorima, ventilator na solarni pogon može učiniti da se vaš automobil osjeća potpuno ugodno čak i u najtoplijim ljetnim danima. Ovi jednostavni ventilatori rade na izbacivanju vrućeg zraka iz vašeg automobila. Stvarajući stalnu cirkulaciju zraka, snižavaju ukupnu temperaturu vašeg automobila. Meže se lako pronaći i kupiti putem interneta.

7. Prebacite deke preko sjedala

Ako vaš automobil ima sjedala od kože, znate koliko ti materijali mogu postati vrući kada su izloženi sunčevoj svjetlosti i visokim temperaturama. Kakose sjedala ne bi pakleno zagrijala, bacite deke preko njih. Kada se vratite u auto, deke možete staviti na pod ili ih baciti u prtljažnik. Održavanje hladnih sjedala učinit će vaš automobil ugodnijim u vrućim ljetnim danima.

8. Ostavite vrata otvorena neko vrijeme prije nego uđete

image

Ostavite vrata malo otvorena prije nego sjednete u automobil

Web Screenshot

Prije nego uskočite u svoj vrući auto, ostavite vrata otvorena nekoliko minuta, ili ako imate vremena otvorite sva vrata kako bi izašao vrući zrak i kako bi se snizila temperatura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2023 09:04