dobro je znati

Postoji dobar razlog: Ako vam je volan prljav i mastan, evo zašto biste ga trebali održavati čistim

Budući da je upravljač dio vozila s kojim često dolazite u dodir, korisno je imati površinu koja je relativno bez bakterija

Čišćenje volana, ilustracija

 Profimedia

Prljav upravljač može govoriti o ukupnom stanju kabine vašeg vozila. Dakle, što možete učiniti kada primijetite prljavštinu na njemu? Postoji li učinkovit način za čišćenje?

Prije nego što počnemo s tim kako očistiti upravljač, evo zašto ga je potrebno održavati čistim. Spriječava li vas prljavi upravljač u učinkovitom upravljanju vozilom? Vjerojatno ne. Međutim, održavanje vašeg vozila čistim može imati dugoročne koristi, osobito ako ga planirate prodati.

image

Čišćenje volana, ilustracija

Profimedia

Čak i ako ne namjeravate prodati svoje vozilo, i dalje postoje uvjerljivi razlozi da održavate unutrašnjost čistom. Redovito čišćenje unutrašnjosti vašeg vozila može spriječiti nakupljanje bakterija i klica. Budući da je upravljač dio vozila s kojim često dolazite u dodir, korisno je imati površinu koja je relativno bez bakterija.

Budite oprezni pri odabiru sredstva za čišćenje

Materijal od kojeg je volan odlučujući je faktor. Volani su izrađeni od različitih materijala, na primjer plastike, umjetne kože, prirodne ili umjetne smole, gume, antilopa, drva ili vinila. Svaki od ovih materijala može zahtijevati drugačiji pristup čišćenju.

Brojni kvalitetni proizvodi za čišćenje dostupni su na internetu, na benzinskim postajama i u auto salonima. Međutim, postoji jedna caka: većina ovih proizvoda označena je kao "sredstva za čišćenje interijera" i nisu posebno namijenjena čišćenju volana. Ipak, ne brinite; postoji jednostavan način da pronađete onaj pravi za vaš volan.

image

Upravljač automobila (ilustracija)

Profimedia

Kad uzmete bocu sredstva za čišćenje unutrašnjosti, pažljivo pogledajte etiketu. Obično navodi vrste materijala za koje je prikladan. To znači da možete lako odrediti je li prikladan za vaš upravljač.

Pravilno čišćenje volana

  • Pripremite područje za čišćenje: Pokrijte ploču s instrumentima i ostale okolne površine kako biste ih zaštitili od ostataka otopine za čišćenje.
  • Nanesite sredstvo za čišćenje: Koristite četku za čišćenje i nanesite obilnu količinu sredstva za čišćenje na samu četku, a ne izravno na kožu.
  • Intenzivno čistite četkom: Nježno, ali intenzivno ribajte upravljač kako bi otopina za čišćenje mogla djelovati.
  • Obrišite ostatke: Koristite čistu, suhu krpu od mikrovlakana ili papirnati ručnik da obrišete sve ostatke otopine za čišćenje.
  • Po potrebi ponovite postupak: ​​Ako niste postigli željeni učinak, ponavljajte postupak dok volan ne bude izgledao čisto i svježe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:45