AUKCIJA

Za 365.000 kuna, možete kupiti jednu od najrjeđih i najčudnijih Toyota ikad napravljenih

Toyota Classic je superrijedak, često zanemaren automobil jedinstvenog stila koji odaje počast prvom putničkom vozilu svoje marke

1997. Toyota Classic

 Duncan Imports & Classics

Vidjeli smo kako je u posljednje vrijeme nekim klasičnim JDM automobilima porasla cijena i za stotine tisuća kuna, no ipak, ovdje nije slučaj o sportskom automobilu, iako je riječ o "Japancu". Toyota Classic je superrijedak, često zanemaren automobil jedinstvenog stila koji odaje počast prvom putničkom vozilu svoje marke.

image

1997. Toyota Classic

Duncan Imports & Classics

Toyota Classic iz 1997. godine odaje počast AA-u iz 1936. godine. Taj klasični automobil je prvi putnički automobil koji je Toyota ikada napravila i imao je karoseriju uvelike sličnu Classicovoj. Izvorni AA toliko je rijedak da više nije poznato da postoji. Classic iz 1997. nije mnogo brojniji jer je Toyota napravila samo 100 za Japan, a svaki je imao cijenu od oko 75.000 dolara (546.000 kuna) u to vrijeme.

image

1997. Toyota Classic

Duncan Imports & Classics

Classic koristi Hiluxovu šasiju i četverocilindrični motor koji tvornički proizvodi 97 KS (71 kW) i 159 Nm okretnog momenta. Tu snagu šalje na stražnje kotače samo putem automatskog mjenjača s četiri brzine. Iako bi te brojke snage i eksterijer mogli biti vrlo starinski, unutrašnjost je lijepo opremljena modernim značajkama svoje godine modela.

image

1997. Toyota Classic

Duncan Imports & Classics

Eksterijer je završen kombinacijom crne i tamnocrvene, a kabina sadrži kožna sjedala, kožne kartice na vratima i drvene detalje. Stražnja sjedala imaju mnogo prostora za noge, a prtljažni prostor je pristojne veličine. Tu su i moderni mjerači, moderni sustav klimatizacije, pa čak i integrirani navigacijski sustav.

image

1997. Toyota Classic

Duncan Imports & Classics

Obloga izgleda u osnovi potpuno nova i također je u savršenom stanju. To i nije previše iznenađujuće s obzirom na to da ovaj automobil ima samo 11.077 km na satu.

image

1997. Toyota Classic

Duncan Imports & Classics

Classic se prodaje putem Duncan Imports & Classics aukcijske platforme za 50.000 dolara (365.000 kuna). To je popriličan iznos za automobil s ovom količinom snage bez ozbiljne luksuzne opreme, ali ne zaboravite da je stvar rjeđa od gotovo svih drugih automobila osim najekskluzivnijih koje je svijet ikada vidio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:31