USPOREDBA SNOVA

VIDEO: AUDI RS6 AVANT PROTIV LAMBORGHINIJA URUSA Imaju iste motore i gotovo su isto teški, ali je Talijan duplo skuplji. Pitanje je koji je brži?

 

Sraz titana VW Grupe: Audi RS6 Avant i Lamborghini Urus zajedno na crti oba s kućnim 4,0-litreni V8 twin-turbo TFSI motorom s pitanjem koji je brži.

Oba su teški i snažni jurišnici pogodni i za prijevoz obitelji, a pritom Audijev karavanski metak raspolaže sa 600 KS i 800 Nm, dok Urus postiže 650 KS i 850 Nm.

Oba idu preko 300 km/h u špici (Audi bez tvorničke blokade).

Treba pritom podsjetiti da je Lamborghini s cijenom od 2,5 milijuna kuna duplo skuplji od Audijevog karavana koji kod nas stoji 1,215.780 kuna do registracije.

Kod oba su automobila mjenjači upareni s 8-stupanjskom automatikom i imaju identičan 4x4 pogon, a i na vagu donose približnu masu - Audi 2150 kg, a Lamborghini 2200 kg.

Dakle Audi je malo lakši, a Lambo malo snažniji i ima malo veći okretni moment. Dakle, tu su negdje, a možda će o tome koji je brži odlučiti karoserijska varijanta i udaljenost od ceste, barem smo mi tako mislili...

Ekipa iz Archie Hamilton Racinga je ove dvije rakete usporedila u sprintu iz stajanja, u letećem startu i još u par startova, a koji se na kraju pokazao bržim pogledajte u videu:

Jeste li iznenađeni konačnim rezultatom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:43