FORD, PEUGEOT, HONDA

VIDEO: POGLEDAJTE NAJLUĐI TEST GODINE Koliko dugo motor automobila može raditi bez ulja? Ne predugo, no jedan se motor nikako nije želio predati

 
 Youtube screenshot

Izmjena ulja i ostalih tekućina važan je dio redovnog održavanja automobila, ali jeste li se ikad zapitali koliko dugo neki automobil može voziti bez ulja u motoru?

Da, u moru video uradaka s automobilskom tematikom našao se i ovaj koji je pokušao dati odgovor na to pitanje... Premda se ovakvi eksperimenti ne preporučuju kod kuće, ovaj video je pokušaj odgovora na to pitanje.

Ekipa iz CarWowa, naime, dovela je tri modela na "torturu do smrti" i to starije modele - Ford Focus, Hondu Civic i Peugeot 206 s pitanjem, čiji će motor najdulje raditi bez ulja?

U sklopu testa, ispražnjeno je sve ulje i rashladnu tekućina s pritisnutim gasom do kraja "u crvenom".

Kao što ste vjerojatno pretpostavili ovaj "test mučenja" nije dugo trajao dugo prije nego što je dobio svoju prvu žrtvu. Prvo se predao Ford Focus čiji je motor kapitulirao nakon samo 20 sekundi.

Motor Peugeota drugi je podigao bijelu zastavu, a dim se počeo nazirati već kad je motor Focusa "umro". Ipak, motor malenog Francuza radio bez ulja više od duplo duže - punih 47 sekundi.

Ostalo je samo pitanje, koliko će dugo raditi motor Honde Civic. A to je s obzirom na prva dva automobila - potrajalo! Pune dvije minute snažno se borio kad su se pojavili prvi problemi, iz motora je krenuo dim, a okretaji su pali na 4000/min.

Unatoč tome, automobil je i dalje vozio i uspio je napraviti nekoliko krugova oko ekipe snimatelja. Stanje motora nastavilo se pogoršavati, ali nije bio spreman odustati ni nakon 6 minuta i 22 sekunde od početka testa! No nije ni tada stao, pa je ekipa u motor stavila šaku Mentos bombona i Coca Colu, a motor se ponovo pokrenuo i još malo radio prije nego li se konačno predao.

Premda ovakvi testovi nemaju nikakvu osobitu svrhu, ipak ga je bilo zanimljivo pogledati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:30