PRERADA SNOVA

Tuning za španjolsku raketu: Manhart preradio Cupru Formentor VZ5, sada raspolaže sa 490 KS!

Tuner iz Wuppertala nudi tretman za RS3 pa je bilo krajnje vrijeme da ponude sličan tretman za mehanički sličnu Cupru

Manhart Cupra Formentor VZ5

 Manhart

Tuner iz Wuppertala Manhart već nudi set za modifikaciju Audija RS3 pa je došlo vrijeme da ponude sličan tretman za mehanički povezanu Cupru Formentor VZ5. Manhart CP 500, kako ga zovu, ima povećanu snagu, poboljšani ovjes i nove kotače, zbog čega više nalikuje hiper hot hatchu nego SUV-u.

Kultni 2,5-litreni pet-cilindrični motor s turbopunjačem proizvodi 390 KS (287 kW) i 480 Nm okretnog momenta u standardnom obliku, ali Manhartov MHtronic modul povećava snagu na 490 KS (360 kW) i 630 Nm okretnog momenta. Zanimljivo, Manhart obećava više snage i okretnog momenta od konkurentnog tunera ABT Sportslinea, čija kreacija proizvodi 450 KS (331 kW) i 530 Nm okretnog momenta.

image

Manhart Cupra Formentor VZ5

Manhart

Zvuk motora također je poboljšan zahvaljujući ispušnim sustavom s elektronički kontroliranom klapnom, koji dolazi s dvostrukim ovalnim ispušnim cijevima u stilu Audija RS umjesto karakterističnih četverostrukih cijevi standardnog Formentora VZ5.

Zdravo povećanje snage također je kombinirano s novim H&R ovjesom koji SUV približava tlu i rezultira oštrijim upravljanjem na cesti. Što se tiče vizualnih nadogradnji, Manhart nije učinio mnogo na Formentoru osim dodavanja naljepnica koje su obojane bakrenom bojom kako bi odgovarale brendu Cupra. Oni također predlažu novi set aluminijskih Concave One 20-inčnih naplataka.

Imajte na umu da bi gore spomenuti Stage 1 komplet u budućnosti mogao slijediti i Stage 2 s nadograđenim međuhladnjakom, novim usisnikom zraka i remapom kontrolne jedinice. Vlasnici Formentora VZ5 koji su zainteresirani za Manhartove nadogradnje mogu se izravno obratiti tuneru. Prisjetimo se, proizvedeno je ukupno 7000 jedinica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:07