AUKCIJA

Ovakve više ne rade: Ova ‘kamatarka’ u Alpina BiTurbo izvedbi nešto je posebno

Unutrašnjost, koja se sudeći prema fotografijama čini kao ‘netaknuta priroda‘, izgleda još bolje od vanjštine...

Alpina B10

 Bring-A-Trailer

Malo tko ne voli sportske limuzine iz osamdesetih i devedesetih godina, ali kad one imaju Alpininu značku na sebi, znate da je riječ o nečem posebnom. Jedan primjerak Alpine B10 BiTurba se prodaje.

image

Alpina B10

Bring-A-Trailer

Prije nego što je je trenutni vlasnik kupio u svibnju prošle godine za 73.000 američkih dolara (479.000 kuna), ova Alpina je provela većinu svog vremena u Japanu i Kanadi. Trenutno je u SAD-u, u Phoenixu, Arizoni, a popis aukcijske platforme navodi kako stiže s kompletnom servisnom evidencijom i ‘čistim‘ Carfaxovim izvješćem.

image

Alpina B10

Bring-A-Trailer

Alpinin tretman ovoj ‘kamatarki‘ dao je Zender stražnje krilo, karakteristični prednji spojler i srebrne 17-inčne naplatke umotane u Continental ExtremeContact gume. Tu su i AC Schnitzerovi bočni pragovi, a sve izgleda dobro u Diamantschwarz Metallic nijansi crne.

image

Alpina B10

Bring-A-Trailer

Unutrašnjost, koja se sudeći prema fotografijama čini kao ‘netaknuta priroda‘, izgleda još bolje od vanjštine. Tu su elektronično podesiva sjedala, drvene obloge s trimom od alkantare, Blaupunkt audio sustav, podesivi regulator turbopunjača i dvozonska automatska kontrola klime. Posebno nam se dopada uzorak sa zelenim akcentima na sjedalima i oplatama vrata.

image

Alpina B10

Bring-A-Trailer

Vjerojatno vas najviše zanimaju brojke. Ispod poklopca motora nalazi se 3,4-litreni redni ‘šestak‘ s dva Garrettova T25 turbopunjača, Mahle klipovima i izdržljivijom glavom cilindra i bregastom osovinom. Kada je ova Alpina bila nova, na stražnje kotače je putem petstupanjskog manualca slala 355 KS i 472 Nm okretnog momenta, no neki od tih ‘konjića‘ su kroz godine vjerojatno izgubljeni. Ipak, sigurni smo da je ovaj automobil i dalje kompetentan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:36