vizija budućnosti

Ovako izgleda kada dizajner Porschea osmisli BMW: Kako vam izgleda render 03 Coupe?

Kreacija Porscheovog dizajnera Lukasa Wenzhöfera predstavlja viđenje električnih BMW-a

BMW 03 Coupe

 Lukas Wenzhöfer

U novoj eri automobilskog dizajna, Lukas Wenzhöfer, profesionalac u svijetu automobilske industrije i Alias 3D modeler za Porsche, ponudio je svoju viziju budućnosti za manji BMW kroz koncept BMW 03 Coupe. Ovaj koncept, koji je Wenzhöfer razvio između projekata za Porsche, predstavlja zapanjujuću vizualnu prezentaciju koja stavlja "u sjenku" postojeće modele M2 i M4 svojim elegantnim linijama i oblinama.

image

BMW 03 Coupe

Lukas Wenzhöfer

Zamišljen kao električno vozilo koje se može usporediti s veličinom trenutnog M2, BMW 03 Coupe predstavlja alternativni pravac u dizajnu za bavarskog proizvođača. Wenzhöfer je težio stvaranju nečega što je istovremeno drugačije i čisto, ali i neodvojivo povezano s naslijeđem BMW-a. Inspiraciju je pronašao u ikoničnim elementima dizajna klasičnih i modernih BMW modela, od kojih se ističu niska silueta vozila, robusni branici, te sofisticirana i tanka LED stražnja svjetla koja su skrivena dok se ne aktiviraju.

image

BMW 03 Coupe

Lukas Wenzhöfer

Koncept 03 Coupe odaje počast klasičnim BMW obilježjima kroz svoj tradicionalni dizajn, uključujući poznati Hoffmeisterov pregib i masku u obliku "bubrega" retro veličine. Aluminijski naplatci i elegantne ručke na vratima naglašavaju povezanost s trenutnom ponudom BMW-a, dok integrirani stražnji spojler dodatno pojačava atraktivnost vozila.

image

BMW 03 Coupe

Lukas Wenzhöfer

S dimenzijama usporedivima s prethodnom generacijom M2, koncept 03 Coupe zamišljen je kao potpuno električni automobil s pogonom na stražnje kotače, što sugerira moguću kompatibilnost s BMW-ovom nadolazećom Neue Klasse platformom.

Smanjeni usisni otvori i odsutnost ispušnih cijevi naglašavaju njegovu ekološku usmjerenost, dok prema riječima dizajnera, ovakav model bi mogao postojati uz trenutnu liniju BMW modela s unutarnjim izgaranjem, obogaćujući ponudu raznolikošću.

image

BMW 03 Coupe

Lukas Wenzhöfer

Wenzhöfer, koji je već ostvario priznanje pobijedivši na Stellantisovom globalnom natjecanju s konceptom Opel Rocks e-Xtreme, pokazuje da kreativnost u dizajnu može premostiti jaz između digitalnog i stvarnog svijeta. S nestrpljenjem iščekujemo da vidimo hoće li i ovaj koncept BMW coupea doživjeti realizaciju, dok u međuvremenu možemo uživati u fotorealističnim prikazima koji oduzimaju dah.

Napomena: Ovo je prikaz izmišljenog modela koji nije službeni prikaz BMW-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:35