Ararkis Automobili

Električni hiperautomobil Sandstorm želi ‘srušiti‘ Rimac Neveru, ali postoji jedna ‘caka‘

Poduzetnik Priven Reddy hrabro ulazi u svijet hiperautomobila, međutim zasad ima tek render svog Sandstorma

Ararkis Sandstorm

 Ararkis Automobili render

U Ujedinjenom Kraljevstvu postoji kompanija Ararkis Automobili koja sada predstavlja svoj ambiciozan projekt - električni hiperautomobil Sandstorm, s ciljem proizvodnje svega 20 primjeraka, svaki po cijeni od 2 milijuna dolara. Sandstorm, koji za sada postoji samo u digitalnom obliku, nastoji zauzeti mjesto u po ubrzanju najbržeg proizvodnog automobila na svijetu. S vremenom ubrzanja od 0 do 100 km/h za samo 1,5 sekundi, dakle, namjerava nadmašiti Rimac Neveru.

image

Ararkis Sandstorm

Ararkis Automobili render

Osnivač tvrtke, južnoafrički poduzetnik Priven Reddy, sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, hrabro ulazi u svijet hiperautomobila sa Sandstormom, koji za sada živi samo u svijetu rendera.

Rendere prikazuju nisko profilirano vozilo s velikim vjetrobranskim staklom, LED svjetlima montiranima na blatobranima, velikim bočnim usisnicima, aktivnim stražnjim krilom i stražnjim svjetlima koja podsjećaju na Aston Martin Vulcan. Iako je potpuno električan, zadnji dio vozila krasi dvostrukizavršetak ispuha.

image

Ararkis Sandstorm

Ararkis Automobili render

Sandstorm će biti izgrađen na posebnoj šasiji od kompozita ugljičnih vlakana i aluminija, a pokretat će ga "dvostruki visokoučinkoviti prilagođeni EV motori" s "najmodernijim jednobrzinskim" prijenosom. Specifičnosti o snazi i okretnom momentu još uvijek su tajna, dok se za bateriju kapaciteta 115 kWh tvrdi da će omogućiti doseg od 500 km i brzo punjenje od 0 do 80 posto za samo 30 minuta.

image

Ararkis Sandstorm

Ararkis Automobili render

Ciljana maksimalna brzina je 300 km/h, što je manje impresivno u usporedbi s Rimac Neverom, ali Ararkis se fokusira na realne dosege.

Unutrašnjost vozila još nije prikazana, ali obećava luksuzan ambijent za "odabrani broj putnika", sjedala od legure magnezija i aluminija, CFRM-a i Alcantare, veliki infotainment zaslon s Bose audio sustavom, tempomat i monitor za pregled okoline.

image

Ararkis Sandstorm

Ararkis Automobili render

Službena web stranica Ararkis Automobila ne navodi datum službenog lansiranja, ostavljajući pitanje hoće li entuzijasti biti spremni investirati 2 milijuna dolara u nešto što tek treba postati stvarnost, umjesto da odaberu hiperautomobil od etabliranih marki poput Ferrarija, Lamborghinija, Koenigsegga i Paganija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:45