LETEĆI KOMBI

Ovaj Mercedes V-klasa dokaz je da ne treba prerano otpisivati: Pogledajte ga u akciji!

Ultimativni ‘sleeper‘ na prvi pogled izgleda kao obični kombi, no ispod poklopca krije twin-turbo V8 stroj
GAD Motors Mercedes V Klasa
 GAD Motors

Superautomobili i drugi sportaši uobičajen su prizor na drag pistama, sve češće viđamo i Tesline modele koji se pokazuju izvanrednim na ravnim stazama, no što kažete na suludi putnički kombi iza startne linije?

image
GAD Motors Mercedes V Klasa
GAD Motors

Točnije, ovo je Mercedes V klase, a videozapis neobičnog prizora objavio je YouTube kanal Automotive Mike. Ultimativni 'sleeper' na prvi pogled izgleda kao obični kombi, jedina vidljiva nadogradnja je na kotačima, no ispod površine krije se twin-turbo V8.

image
GAD Motors Mercedes V Klasa
GAD Motors

Za suludu preradu odgovorna je njemačka tuning kompanija poznata po svojim snažnim kreacijama – GAD Motors. Naime, proizvodni model dolazi uz dizelski motor sa 192 konjske snage (142 kW), no njemački tuner pokušao je ispod poklopca smjestiti 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača.

image
GAD Motors Mercedes V Klasa
GAD Motors

Nažalost, motor nije baš pristajao, stoga je ekipa iz GAD Motorsa stvorila posebni motor baziran na M177 s modificiranim GAD dijelovima. Riječ je o jedinici koja napaja Aston Martin DBX, a sada je u putničkom kombiju!

image
GAD Motors Mercedes V Klasa
GAD Motors

Rezultat je 593 KS (436 kW), povezanih s modificiranim ovjesom i keramičkim kočnicama. Uz sve, tuning kuća je ugradila i novi ispušni sustav kako bi svi ti konji mogli 'disati', a možete ga čuti u videu. Unutrašnjost je s ciljem ostala netaknuta, kako bi putnici mogli nastaviti uživati u krstarenju njemačkog Autobahna.

Sljedeći put kad vidite nešto čudno na startnoj liniji, nemojte odmah osuđivati. Ova V klasa je dokaz da se ispod površine može kriti nešto nevjerojatno što može posramiti čak i superautomobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:28