TUNING 1980-IH

Nevjerojatno rijedak: Ovaj Opel Kadett GSi iz 1987. godine preradio je specijalist Koenig

Koenig je poznat po preinakama široke karoserije vrhunskih modela poput Ferrarija, Porschea i Mercedesa, ali i Opela

1987. Opel Kadett GSi Koenig Specials

 Web Screenshot

Koenig je poznat po preinakama široke karoserije (wide body) vrhunskih modela poput Ferrarija, Porschea i Mercedesa, ali je njemački tuner također radio na modelima ostalih proizvođača.

Sjajan primjer je ovaj rijedak Opel Kadett GSi iz 1987. koji ima prilično opsežne vizualne modifikacije.

image

1987. Opel Kadett GSi Koenig Specials

Web Screenshot

Za našu mlađu publiku, Kadett je "pradjed" Astre. Primjer na slici temelji se na hatchbacku Kadett E s troja vrata, točnije vrhunskoj GSi varijanti.

Međutim, zbog redizajnirane karoserije i stražnjih svjetala koja nisu tvornička, teško ga je identificirati kao Opela, jer je samo gornji dio karoserije ostao nepromijenjen.

image

1987. Opel Kadett GSi Koenig Specials

Web Screenshot

Koenig bodykit uključuje aerodinamični prednji branik, potpuno drugačiji stražnji kraj s pravokutnim stražnjim svjetlima, stražnje krilo i prepoznatljive široke prednje i stražnje blatobrane.

Oni su integrirani u karoseriju s umjetnim bočnim otvorima inspirirani Testarossom. Konačno, tu je i set jedinstvenih naplataka obuvenih u široke gume koje izgledaju kao da su sišle sa stražnje osovine superautomobila.

image

1987. Opel Kadett GSi Koenig Specials

Web Screenshot

Eksterijer možda privlači najviše pažnje, ali kabina je također dobila niz nadogradnji. Unutra ćete pronaći komplet kožnih sjedala, Momo volan, Sparco gazne ploče i podnice, te digitalnu retro ploču instrumenata.

Kadett GSi bio je opremljen atmosferskim 2,0-litrenim 16-ventilskim četverocilindrašem sposobnim za 158 KS (115 kW) i 203 Nm okretnog momenta.

image

1987. Opel Kadett GSi Koenig Specials

Web Screenshot

Vidjeli smo neke prilično divlje modifikacije pogonskog sklopa Kadetta, ali popis ne spominje nijednu pa pretpostavljamo da je motor ostao tvornički. Trenutni vlasnik ima problema s leđima i nije ga smatrao ugodnim za vožnju, pa bi mogao imati tvrđi ovjes od tvorničkog modela.

image

1987. Opel Kadett GSi Koenig Specials

Web Screenshot

Brojač kilometara pokazuje 177.170 km, ali nažalost, Kadett ne dolazi sa servisnom evidencijom. Ipak, pregled je pokazao da je u vrlo dobrom stanju, kako mehanički tako i kozmetički, s minimalnim tragovima korištenja unatoč godinama.

Konkretni primjerak je oglašen na Catawikiju, nalazi se u Španjolskoj, gdje ga je prvobitni vlasnik kupio novog 1987. godine, a bodykit je naknadno opremljen 1990. godine. Prema popisu, ovo je jedan od tri Kadetta s Koenig doradom u Španjolskoj, a s obzirom da nemamo podataka o ostatak Europe, to je svakako vrlo rijetko vozilo.

Aukcija se zatvara 2. lipnja, tako da još ima dovoljno vremena za licitiranje. Ako se pitate o cijeni ovog rijetkog Kadetta, procjenjuje se da će koštati između 23.100 i 25.500 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:05