STIGLA JE ODLUKA

Kartingaš dobio 15 godina zabrane bavljenja moto-sportom zbog divljačkog napada na kolegu

Odlučena je sudbina mladog Talijana koji je zgranuo auto-moto zajednicu ponašanjem na utrci na stazi Lonato i Italiji prošle godine
Corberi na kartin utrci 2020.
 Youtube screenshot

Krovna organizacija FIA donijela je odluku da se talijanski kartingaš Luca Corberi (23) drakonski kazni nakon što je prošle godine napravio dar-mar na utrci prvenstva u kartingu FIA ​​KZ World Championship.

Corberiju je zabranjeno sudjelovanje u bilo kakvim motosport natjecanjima koje izravno ili neizravno organizira FIA ili ANS kao i vršenje bilo koje dužnosti unutar organizacije.

Podsjetimo, automobilističku javnost mladi je Talijan zgranuo na utrci na stazi Lonato i Italiji (u vlasništvu njegove obitelji), kad je bacio 1,5 kilograma težak branik svog kartinga na natjecatelja Paola Ippolita koji je prolazio stazom s kojim se ranije sudario. Potom je prešao stazu ignorirajući upozorenja službenog osoblja da bi vozača kasnije s ocem fizički napao u boksu. Bivši vozač F1 Jenson Button primjerice, pozvao je da Corberi dobije doživotnu zabranu.

Očigledno, Talijan nije držao do poznate poštapalice koja odražava pravi sportski natjecateljski duh "bitno je sudjelovati, a ne pobijediti" i nije uspio savladati bijes pa je njegova karijera ovom odlukom zauvijek zapečaćena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:15