IMAMO SNIMKU

Svjetski prvak nakon nesreće u Zagrebu prošao kroz crveno! Kaznila ga i hrvatska policija i FIA

Pobjednik Croatia Rallyja doznao je sve posljedice sudara u Novom Zagrebu, a onda se pojavila i snimka kako je prošao na crveno
Prolazak na crveno svjetlo
 Screenshot

Sebastien Ogier, pobjednik prvog Croatia Rallyja, nakon što je ispio šampanjac i proslavio 51. pobjedu u karijeri, doznao je i posljedice za prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao u nedjelju ujutro u Novom Zagrebu. Naime, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odredila je svjetskom prvaku dvije kazne povezanima s nesrećom, a s kojima će ukupno morati platiti 7000 eura.

Podsjetimo, na putu na prvi nedjeljni WRC-ov brzinac Bliznec - Pila naime svojom 700.000 eura vrijednom Toyotom pokušao je stati na autobusnoj stanici preko puta Muzeja suvremene umjetnosti, ali pritom je oduzeo prednost vozilu koje se kretalo u desnoj prometnoj traci te ga je udario bočnom stranom o čemu smo izvijestili.

image
Ogier je nakon pobjede na reliju otišao u policiju dati iskaz
Instagram

FIA je procijenila da je Ogier stvorio "nesigurnu situaciju" te da je Ogierovo ponašanje u incidentu "protivno interesu motosporta". Kazna za to je 5000 eura i, dodatno, zabrana sudjelovanja na jednoj WRC utrci, ali uvjetno. Odnosno, ta će se kazna primijeniti samo u slučaju ako Ogier ponovo prekrši FIA-ina Sportska pravila. Dodatnih 2.000 eura Ogier će morati platiti na račun FIA-e zato što je nakon nesreće na jednom od semafora prošao kroz crveno.

O nesreći u Novom Zagrebu u prioćenju se oglasila i policija. Ogier je kažnjen s osam tisuća kuna kazne i oduzimanjem vozačke na šest mjeseci zbog niza prekršaja. Između ostalih, za bježanje s mjesta nesreće i ne postupanja po naredbi policijskog službenika.

Međutim nije sve ostalo na tome: kako se pojavilo nekoliko snimki sudara, Ogieru za policijsku evidenciju sigurno u prilog ne ide i video koji se proširio društvenim mrežama u kojem se vidi kako se ubacio ispred drugog automobila u Bauerovoj ulici kod broja 1 gdje se nalazi V. policijska postaja i stao na crveno svjetlo. Ali, samo da bi propustio tramvaj te potom prošao kroz crveno svjetlo. Očigledno je bio u žurbi, a što je radio u tom dijelu grada nije poznato, osim mogućnosti da se izgubio nakon sudara u novom dijelu grada.

Nakon svega, Ogier se oglasio objavom na svom Instagram profilu porekavši navode da je bježao s mjesta nesreće te se ispričao za incident.

"Želio bih se ispričati i pojasniti incident koji se jutros dogodio jutros. Iako se iz nekih snimki vidi drukčije, nakon naše prometne nesreće stali smo policiji. Prvo smo se uvjerili da drugi vozač nije ozlijeđen, a zatim smo situaciju objasnili policiji i pokazali im sve dokumente. Nažalost, do nesporazuma je došlo zbog jezične barijere. Sad je sve jasno, svi smo zajedno i sretni smo što se nitko nije ozlijedio", napisao je Ogier.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:32