ZIMSKA IDEALA

Foto: Običan Porsche 911 nije vam prikladan za zimu? Rješenje je možda ovakav 997 Turbo Safari

Modificirani 911 Turbo kojeg je fotografiran u Chicagu izgleda kao da bi se mogao suočiti i s vremenskom katastrofom

Porsche 911 Turbo

 Chicagoland Petrolheads and Car Spotters

Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, odličnoj vidljivosti, raspodjeli težine i pogonu na sva kotače, Porsche 911 Turbo već je otprilike najbolji superautomobil za zimu. Ipak, ovaj modificirani 911 Turbo kojeg je netko primijetio u Chicagu izgleda kao da bi se mogao suočiti i s vremenskom katastrofom.

image

Porsche 911 Turbo

Chicagoland Petrolheads and Car Spotters

Manji retrovizori i stakla stražnjih svjetala bez LED jedinica daju naslutiti da je riječ o 997 generaciji 911 Turba koja se proizvađala između 2006. i 2008. godine. Riječ je o posljednjem Porscheovom modelu sa slavnim bokserom kojeg je dizajnirao Hans Mezger, sposobnim za 480 KS i 680 Nm okretnog momenta. Ipak, ako modifikacije sežu i pod poklopac motora, onda bismo mogli pričati o mnogo većim brojkama.

image

Porsche 911 Turbo

Chicagoland Petrolheads and Car Spotters

Osim toga, ne znamo ništa o ovom primjerku koji je fotografiran ispred Porscheovog zastupništva i objavljen na Facebook grupi Chicagoland Petrolheads and Car Spotters. Fotografije pokazuju da je podignut ovjes kako bi se poboljšao razmak od tla i napravilo mjesta za set 17-inčnih HRE aluminijskih naplataka omotanih u BF Goodrich All Terrain gume. Projekt je vrlo sličan prototipu Porsche Safari 911.

image

Porsche 911 Turbo

Chicagoland Petrolheads and Car Spotters

Na prednjim branicima nalaze se suptilni lukovi u boji karoserije, prednji i stražnji nosači te četiri masivna reflektora postavljena na kučište na haubi. Nema fotografija unutrašnjosti, stoga ostaje nejasno je li riječ o šeststupannjskom manualcu ili opcijskom Tiptronic automatiku s pet brzina. Ono što možemo vidjeti je stražnji kavez i malu izbočinu na gornjoj ploči što znači da je opremljen opcijskim Sport Chrono paketom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:40