garaža

Čudnovate kreacije na četiri kotača: Top osam jedinstvenih prerada Porsche modela

Od Buggyja do dragstera, shooting-brake modela kao i onih s potpisom slavnih dizajnera

Porschei ilustracija

 auto klub

Porsche je oduvijek bio sinonim za performanse i upečatljiv nastup, ali neki entuzijasti su odlučili odstupiti od uobičajenog. Umjesto klasičnih modela, ovi "avanturisti" su stvarali nevjerojatne i jedinstvene kreacije koje su izazovne, ali istovremeno nevjerojatno privlačne.

image

Porsche 356 "Kreuzer"

Youtube screenshot

Porsche 356 "Kreuzer": Unikat u Taj Ma Garaju

John Dixon, legendarni kolekcionar Porschea, stvorio je pravo kombi remek-djelo pod nazivom "Kreuzer". Ovaj dragulj temelji se na Speedsteru iz 1958., s dodatnom snagom iz Carrerinog 1,5-litrenog zrakom hlađenog 4-cilindarskog motora. Ako pažljivo pogledate, primijetit ćete vrhunsku kvalitetu izrade koja čuva duh Porscheove tradicije.

image

Porsche 911 Spider Bertone

Bertone

Bertone Porsche 911 iz 1965. godine: Dizajnersko odijelo

Još prije pojave modela Porsche 911 Targa, John von Neuman, trgovac Porscheom iz Kalifornije, poželio je Porsche 911 s otvorenim krovom. Rezultat je bio jedinstven model iz 1965. s karoserijom koju je dizajnirao Nuccio Bertone. Premijerno prikazan u Ženevi 1966., ovo je ostao jedini primjerak, a njegova jedinstvenost i danas privlači poglede. Napravljen je samo jedan.

image

Oil Stain Design Half11

Oil Stain Lab

Oil Stain Design Half11: Dobra vizija ili obični promašaj?

Oil Stain Labs radi na projektu koji će sigurno uzburkati Porsche zajednicu. Half11 je pola Porschea, doslovno. Prednja polovica s klasičnom šasijom Porschea 911, stražnja polovica u stilu Formule 1 s masivnim krilom. Ovaj koncept postavlja pitanje: Kako bi izgledao Porsche 911 da se fokusirao na utrke i nikada nije stvorio 917.

image

M‘s Machine Works Cayman

Youtube screenshot

M‘s Machine Works Cayman: Ludnica na kotačima

Inženjer iz Japana koji radi u motorsportu, Takayuki Mizumoto, stvorio je „Franken-Porschea“ spajajući dijelove Porschea 997 911 Cup i GT3 s Caymanom. Rezultat je Cayman iz snova s 3,8-litrenim motorom, trkaćim ovjesom i ekstremnim modifikacijama. Možda najluđi Cayman na cesti ili stazi.

image

Kelly Moss Road And Race Safari Overland

Joshua Cabanne Smith, Kelly Moss

Kelly-Moss Road i Race Safari Overlander 911: Safari Evo

Safari 911 je ponovno u trendu, ali Kelly-Moss Road and Race radionice za Porsche iz Virginije podiže ljestvicu. Produljeni blatobrani, prilagođeni kavez, i modificirani 3,4-litarski motor čine ovaj Safari 911 jednim od najimpresivnijih ikad viđenih.

image

Danny Humphreys Outlaw Porsche 928

Mattel instagram

Danny Humphreys Outlaw Porsche 928: V8 dragster čudovište

Danny Humphreys posjeduje Porsche 928 koji vozi drag utrkama s ugrađenim Chevroletovim V8 motorom. Ovaj "The West Texas Scout" cilja na postizanje brzina od preko 200milja na četvrt milje.

image

Porsche 911 Turbo Rinspeed R69

Collecting cars

Porsche 911 Turbo Rinspeed R69 Body kit: Dodatak Talijanskog "šmeka“

Frank Rinderknecht, osnivač Rinspeed tuning kuće iz Švicarske, odlučio je 1980-ih dati dozu talijanskog stila Porscheu 911 Turbo generacije 930. Rezultat je Rinspeed R69, prodavan kao komplet, inspiriran Ferrarijem Testarossa. Bez obzira na puno upitnika iznad glava auto entuzijasta, Rinderknecht ga je smatrao prilično cool automobilom.

image

Porsche Boxster 986 Shooting Brake

Van Thull Development

Porsche Boxster Shooting Brake: Praktičniji stil

Nizozemski automobilskog inženjer donosi osvježenje u obliku Porsche Boxster Shooting Brakea. Temeljen na 718 Boxsteru, ovaj projekt koristi dijelove s drugih Porsche modela i stražnja vrata s Peugeota hatchbacka, rezultirajući spektakularnim dizajnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:22