ručni rad

Bentley nikada nije napravio coupe verziju Mulsannea: Jedan talijanski tuner ispravio je ‘nepravdu‘

Prerada uključuje rezanje dragocjene karoserije Mulsannea, pomicanje B-stupa unatrag i postavljanje većih prednjih vrata

Ares Modena Bentley Coupe Sport (Mulsanne)

 Ares Modena

Bentley nikada nije napravio verziju Mulsannea s dvoja vrata, ali nekoliko godina nakon prestanka njegove proizvodnje, talijanski proizvođač karoserija Ares Modena odlučio je ispraviti ovu nepravdu s novom specijalnom karoserijom ograničene proizvodnje pod nazivom Bentley Coupe Sport.

image

Ares Modena Bentley Coupe Sport (Mulsanne)

Ares Modena

Unatoč drugačijem stilu karoserije, Bentley Coupe Sport ostaje vjeran dizajnu automobila donatora, izgledajući kao pravi nasljednik Bentley Brooklands Coupéa iz 2008. godine. Pretvorba je omogućena rezanjem dragocjene karoserije Mulsannea, pomicanjem B-stupa unatrag i stvaranjem većih prednjih vrata. Zanimljivo, nije bilo promjena u međuosovinskom razmaku.

image

Ares Modena Bentley Coupe Sport (Mulsanne)

Ares Modena

Redizajnirane stražnje četvrtine panela izrađene su od aluminija, dok su vrata i krov izrađeni od karbonskih vlakana. Linija krova dobiva sportskiji stil, s odgovarajućom linijom prozora na profilu i novim dijelovima na stražnjem dijelu, a sve je ručno sastavljeno.

Kao završni detalj, Ares Modena je dodao novi set 22-inčnih aluminijskih kotača, prilagođene bočne pragove i suptilan stražnji difuzor. Osim običnog Coupea, Ares Modena nudi i Targa varijantu s krovnim otvorom.

image

Ares Modena Bentley Coupe Sport (Mulsanne)

Ares Modena

U unutrašnjosti, prilagođena kreacija ima novi par prednjih sjedala koja se preklapaju kako bi se omogućio pristup stražnjoj klupi. Prerađene su i ploče stražnjih vrata kako bi bile kompatibilne s novim stilom karoserije. Budući da nema promjena u međuosovinskom razmaku, Coupe Sport s dvoja vrata nudi isti prostor za noge straga kao i Mulsanne s četiri vrata, iako je prostor za glavu nešto lošiji zbog drugačije linije krova.

image

Ares Modena Bentley Coupe Sport (Mulsanne)

Ares Modena

Armaturnu ploča ostaje ista, ali svaki će vlasnik moći personalizirati Coupe Sport koristeći visokokvalitetne materijale poput aluminija, drva, kože i karbonskih vlakana. 8-inčni infotainment pomalo je zastario, ali Mulsanneov šesterokanalni audio sustav s 14 zvučnika i dva subwoofera zasigurno će pružiti izvrsnu kvalitetu zvuka čak i za današnje standarde.

image

Ares Modena Bentley Coupe Sport (Mulsanne)

Ares Modena

Ispod poklopca motora nalazi se dobri stari Audijev V8 twin-turbo 6,75-litreni koji proizvodi 512 KS (377 kW) i 1020 Nm okretnog momenta. Ove brojke šalju se na stražnju osovinu putem automatika s osam brzina. Kao i kod običnog Mulsannea, Coupe Sport dolazi opremljen zračnim ovjesom.

Iako Ares Modena nije otkrio cijenu ili točan broj ručno izrađenih jedinica za njihov Bentley Coupe Sport, tvrtka je izjavila da će samo nekoliko biti dostupno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:56