Suv raketa

800 KS i 1000 Nm: Mansory je predstavio svoj najluđi Aston Martin DBX do sada

Mansory je prvi put predstavio svoje nadogradnje DBX-a još u 2021. i od tada je transformirao nekolicinu SUV-ova Aston Martina

Mansory Aston Martin DBX

 Mansory

Ovo je najnoviji Aston Martin DBX kojeg je modificirao tuner Mansory i to je možda najpretjeraniji tuning na super-SUV-u kojeg smo do sada vidjeli.

Mansory je prvi put predstavio svoje nadogradnje DBX-a još u studenom 2021. i od tada je transformirao nekolicinu najprodavanijih SUV-ova Aston Martina. Ovaj primjerak je završen u nijansi sive koja je slična Audijevoj Nardo Grey nijansi.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

Sprijeda je njemački tuner ugradio novi branik i paket razdjelnika od kovanih karbonskih vlakana. Sprijeda su također vidljive zračne zavjese od istog laganog materijala, proširenim lukovima kotača i setom aftermarket naplataka sa srebrnim i crnim detaljima.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

Preinake se nastavljaju duž bočnih strana s privlačnim poklopcima retrovizora, kovanim karbonskim otvorima iza prednjih kotača i produženim bočnim pragovima. Prošireni su i lukovi stražnjih kotača. Stvari su posebno dramatične straga gdje ćete pronaći spojler od kovanog karbona koji se proteže od krova, fiksno krilo od karbonskih vlakana i ono najupečatljivije - difuzor.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

Kao da ove promjene nisu dovoljne, Mansory je također odbacio standardni četverostruki ispušni sustav SUV-a u korist dvije ispušne cijevi koje izlaze iz središta tog dramatičnog difuzora.

image

Mansory Aston Martin DBX

Mansory

Nadogradnje su zaokružene parom novih turbopunjača koji su ugrađeni u 4,0-litreni V8 i rade u kombinaciji s nekim izmjenama ECU-a. Nakon njih DBX više ne isporučuje 550 KS i 700 Nm okretnog momenta već 800 KS i 1000 Nm. Što se tiče drugih brojki, može postići stotku za 3,8 sekundi na putu do maksimalne brzine od 325 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:56