Zimske radosti

Viralan video: Vlasnik Tesle ostao na cjedilu na Badnjak, auto se nije htio puniti na hladnoći

Tesla Model S jednog vlasnika navodno se nije mogla napuniti jer su temperature pale ispod 20 stupnjeva

Tesla Model S, ilustracija

 LinkedIn Screenshot

Unatoč hladnom vremenu, ovo doba godine obično karakteriziraju topla okupljanja prijatelja i obitelji. Naravno, da bi se to dogodilo, potrebno je biti na tim skupovima.

To se pokazalo nemogućim za Domenicka Natija radijskog voditelja iz Virginije (SAD) tijekom vikenda jer se njegova Tesla Model S nije uspjela napuniti na temperaturama ispod nule.

image

Tesla Model S

Tesla

TikTok korisnik Domnatishow objavio je kratki video incidenta i dobio je više od 10.000 komentara. U objavi vidimo kako se žali da mu se Tesla ne puni na hladnoći.

Prvo nam pokazuje da je -7°C i da ima preostalih 30 kilometara dometa. Zatim prikazuje kako se automobil puni kroz nekoliko sati, bez dodavanja ikakvog dometa. Video možete pogledati OVDJE.

Vlasnik je također pokušao puniti kod kuće tako da greška nije do Tesline Supercharger stanice.

Čini se vjerojatnim da je ono što je uzrokovalo otpor ove Tesle punjenju ograničeno na ovaj određeni automobil. Slična izvješća o problemima s punjenjem kod Modela S nisu česta.

image

Prazna baterija

Engage Tesla

Vlasnik je do kuće stopirao, u nadi da će se Tesla napuniti. Nakon što je prošlo 15 sati bez ikakvog uspjeha na punjaču, kaže kako je morao otkazati svoje planove za odmor.

Vrijedno je napomenuti da se električni automobili suočavaju s izazovima punjenja i posljedično izazovima dometa po hladnom vremenu.

To je toliko važan čimbenik da su marke poput Forda objavile videozapise i upute vlasnicima o maksimalnom povećanju dometa po hladnom vremenu.

Povrh toga, studije pokazuju da hladno vrijeme može sveukupno smanjiti domet za više od 30 posto. Brzine punjenja također mogu biti smanjene.

image

Tesla Model S

Tesla

Toyotin bZ4X dospio je na naslovnice ranije ove godine kada je postalo jasno da električni SUV možda neće moći koristiti brzo punjenje kada temperature padnu ispod nule. Niske temperature ne utječu samo na električne automobile. I benzinske pumpe se mogu smrznuti, iako se često smrzavaju mehanički dijelovi same pumpe, a ne samo gorivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52