NOVITET

U hrvatske salone stigao Jeep Compass s mild hibridnim pogonom koji vozi poput pravog hibrida

Mild hibridni sustav može pokretati vozilo i samo pomoću struje i po tome je jedini svoje vrste

Jeep Compass e-hybrid

 Jeep

Jeep je u Zagrebu specijaliziranim novinarima predstavio novi tehnološki pomak po pitanju pogona kod modela Compass i Renegade, o čemu smo već pisali. Međutim sada su poznate i cijene, a model je upravo krenuo na domaćem tržištu u prodaju.

Podsjetimo, redizajn Jeepa Compass od početka ove godine ponudio je diskretno uljepšavanje, no kompaktni SUV s talijanskom putovnicom dobio je i sve potrebno za nastavak uspješne tržišne priče te ostaje aktualan u enormnoj konkurenciji. Uz sitno ušminkavanje prednje maske i svjetala koja sad serijski stižu s diodama, temeljito je bio digitaliziran i kokpit.

image

Jeep Compass e-hybrid

Jeep

Novi model Compass debitira s naprednim hibridnim sustavom s novim 4-cilindarskim 1,5-litrenim turbo benzinskim motorom, iz obitelji Global Small Engine, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm najvećeg okretnog momenta, s novim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Pogonski sustav uključuje ugrađeni električni motor od 48 volti i 15 kW (20 KS) koji isporučuje 55 Nm okretnog momenta, što je ekvivalentno 135 Nm na ulaznoj razini mjenjača, koji može pokretati kotače čak i kada je motor s unutarnjim izgaranjem isključen.

Nove verzije nude do 15 posto nižu potrošnju i emisiju CO2 od prethodnih benzinskih modela. Zahvaljujući novoj hibridnoj tehnologiji, modeli Jeep Renegade i Compass e-Hybrid nude novu alternativu u segmentu pogona na dva kotača.

Kupci mogu zadržati svoje vozačke navike netaknutima i uživati ​u autentičnom iskustvu hibridne vožnje, s potpuno električnim pogonom dostupnim pri pokretanju, kada putuju malim brzinama, krstarenju i pri parkiranju.

image

Jeep Compass e-hybrid

Jeep

Jeepov "drugačiji" mild hibridni sustav od 48V automobilu, dakle, omogućava i vožnju isključivo na električni pogon kao i kod klasičnih hibrida. Baterija se pritom puni pomoću regenerativnog kočenja na jednak način, a doseg električne vožnje iznosi nekoliko kilometara, uglavnom do 15 km/h što je korisno u gradskoj vožnji jer vozi bez emisija.

Iz Jeepa navode kako je motor 'dizajniran tako da najbolje odgovara hibridnoj uporabi', jer radi na Millerovom ciklusu, nudi visoki omjer kompresije od 12,5:1 i ima visokotlačni sustav izravnog ubrizgavanja koji radi do 350 bara. Motor je također opremljen generatorom remenskog pokretača koji 'jamči brze i tihe prijelaze prilikom ponovnog pokretanja'.

Novi Compass dostupan je već u prodajnim salonima po cijeni od 269.900 kuna a cijeli cjenik svih varijanti opreme i motora u ponudi pogledajte ispod.

Cjenik svih modela

image

Jeep Compass e-hybrid

Jeep

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:13