NOVITET

SUBARU WRX S4 Kultni jurišnik odsad šalta i automatski

Izborom CVT mjenjača Subaru želi proširiti krug kupaca za WRX

Subaru Impreza WRX STi, kultna japanska obiteljska jurilica sa četverocilindarskim turbo punjenim bokser motorom od 300 KS i 4x4 pogonom, koja je slavu u prijašnjim generacijama stekla na relijaškim stazama širom svijeta, ponuđena je u novoj verziji S4, ali samo za tržište Japana.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

No, europski poklonici ovog auta neće previše žaliti. Naime, ta je verzija opremljena automatskim mjenjačem CVT Sport Linear, popularnim kod japanskih kupaca, bez obzira na to što smanjuje oštrinu performansi. Ali, povećava komfor vožnje i pridonosi opuštenosti... Europski ljubitelji ovog modela Subarua suprotnog su stava pa stoga S4 na Starom kontinentu neće ni biti ponuđen. No, glavna tržišta WRX modela ionako su Japan i SAD, dok na Europu otpada tek manji dio....

U odnosu na standardni WRX, verzija S4 ima i novu elektroniku motora, efikasniji sustav elektronske stabilnosti i aktivniji sustav vektoriranja okretnog momenta. Uvedeni su i sigurnosni uređaji poput nadzora izlaska iz trake, detekcije vozila u mrtvom kutu i automatskog kočenja. Izvana se S4 prepoznaje po markantnijem izgledu. Na koncu, unutrašnjost donosi poznat ugođaj, ali opremljena je novim sigurnosnim uređajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:34