Render

Spoj klasike i moderne: Dizajner zamislio nasljednika Alfe Romeo Giulije

Sugar Design malo je prepravio oblike i povukao izravnu usporedbu sa starom Giuliom Sprint GT iz 60-ih godina

2026. Alfa Romeo Giulia (studija dizajna)

 Sugar Design

Klišej je isticati klasične Alfe kao uzore dizajna i ljepote, ali postoji razlog zašto neke stvari to postaju. Kao što je Sugar Design dokazao svojom najnovijom studijom, crpljenje inspiracije iz klasike može dovesti do nevjerojatno lijepog, a opet modernog dizajna.

U nizu prikaza objavljenih na njihovoj Instagram stranici, Sugar Design predlaže novi, čisti dizajn za hipotetsku drugu generaciju Alfe Romeo Giulie.

Sam po sebi zadivljujući, trenutni automobil bio je u znaku nježnih oblina kada je predstavljen 2015. godine.

image

2026. Alfa Romeo Giulia (studija dizajna)

Sugar Design

Za ovo ažuriranje, Sugar Design malo je prepravio oblike i povukao izravnu usporedbu sa starom Giuliom Sprint GT iz 60-ih godina. Nedvojbeno dobro polazište, ova moderna interpretacija vrlo je uspješna jer crpi inspiraciju iz klasičnog automobila, bez pokušaja da ga ponovno stvori.

image

2026. Alfa Romeo Giulia (studija dizajna)

Sugar Design

Upotrebom suzdržanih detalja koji evociraju klasičan automobil, kao što je nedostatak ručki na stražnjim vratima kako bi ova limuzina više izgledala kao coupe, Sugar Design stvorio je učinak klasike, bez pokušaja da ga ponovi. Linija pojasa automobila također se lagano spušta prema dolje, na način koji podsjeća na Giuliju Sprint GT.

image

2026. Alfa Romeo Giulia (studija dizajna)

Sugar Design

No, kako dizajner ističe, klasični automobil nije jedina inspiracija za ovaj dizajn. Osim toga, neki od detalja limuzine preuzeti su iz modernog dizajna Alfa Romea koje koristi novi Tonale. To nadahnuće može se prepoznati u prednjim svjetlima, prednjoj maski i drugdje... I, iako to nije eksplicitno rečeno, čini se da postoji neki Volvo S60 u stražnjem dijelu i repu automobila.

image

2026. Alfa Romeo Giulia (studija dizajna)

Sugar Design

Prikaz priziva prošlost, bavi se budućnošću i, što je najvažnije, još uvijek izgleda kao moderna Giulia. Sve u svemu, to je izuzetno uspješna studija, i nadamo se da će ju Alfa Romeo primijetiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 15:02