intervju za motor1

Rimac otkrio karte o novom projektu: ‘Možda već ove godine predstavimo hiperautomobil brži i od F1!‘

Biti će to jednosjed za zatvorenim kokpitom za stazu koji se neće temeljiti na Neveri i koji bi trebao oboriti puno rekorda

Mate Rimac, ilustracija

 Bugatti

Rimac je prošlog vikenda u Kaliforniju, u Monterey, doveo Neveru R, snažniju verziju svog električnog hiperautomobila koji raspolaže s 2107 KS, koji do 100 km/h iz stajanja starta za 1,74 sekunde i koji vozi do maksimalnih 412 km/h.

No, oslobodio je vrijeme i za novinarska pitanja. Tako je reporteru popularnog portala Motor1 otkrio kako se već naveliko radi na novom bolidu.

Domaća kompanija Rimac Automobili u fazi je konstruiranja hiperautomobila s jednim središnjim sjedalom za vozača, potvrdio je u prošlog petka u Montereyu za Motor1 izvršni direktor Mate Rimac.

image

Rimac Nevera R u Montereyu

Rimac Automobili Facebook

"Sada smo odlučili ne samo pomicati granice u cestovnim automobilima, već i na stazi", rekao je Rimac za Motor1.

"Dakle, gradimo automobil za stazu, jednosjed koji će biti brži od bilo kojeg trkaćeg automobila na stazama. Brži od Formule 1, brži od Le Mans bolida", rekao je. Biti će to električni jednosjed za stazu sa zatvorenim kokpitom, a koji se neće temeljiti na Neveri.

Na pitanje planira li se Rimac natjecati s tim bolidom, Mate je rekao da auto ne pripada ni jednoj natjecateljskoj klasi i da kompanija prvo planira postaviti neke nove rekorde.

image

Rimac Nevera R

Rimac Automobili

Novinar portala Motor 1 doznao je i kada se očekuje premijera: “Vjerojatno ćemo vam ga pokazati ove godine i odraditi prve vožnje 2025.”, rekao je Rimac. Čekamo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 19:47