ELEKTRIFIKACIJA

Prkose trendu: Lamborghini vjeruje da bi sintetička goriva bila dobra alternativa EV-ovima

Prvi model tvrtke bez motora s unutarnjim izgaranjem stići će 2028. kao crossover

Lamborghini V12

 Lamborghini

Lamborghini već duže vrijeme prkosi trendu "downsizinga" držeći se V12 snage Aventadora dok je već potvrđeno da motor nasljednika Huracana ima više od šest cilindara.

Oba će biti hibridi kako bi zadovoljili strože propise o emisijama, ali motori velikog obujma bit će uvelike odgovorni za pogon.

image

Izvršni direktor Lamborghinija, Stephan Winkelmann

Profimedia

U intervjuu za Tech Crunch, izvršni direktor Lamborghinija, Stephan Winkelmann, rekao je da tvrtka ne mora sada odlučivati ​​o tome kada bi trebala isključiti motore s unutarnjim izgaranjem.

Dok mainstream brendovi neće imati drugog načina nego ukinuti unutarnje izgaranje do sredine sljedećeg desetljeća, oni manji će imati dodatnu godinu za umirovljenje automobila na fosilna goriva.

image

Lamborghini Aventador

Lamborghini

"Malo je teško, jer je Europski parlament početkom godine odlučio da će zabraniti benzinske i dizel motore do 2035., a manje proizvođače poput Lamborghinija do 2036., tako da ne trebamo odlučivati sada".

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Lamborghinijev šef vjeruje da postoji veliki potencijal u sintetičkim gorivima. "Još uvijek imamo priliku možda ući u sintetička goriva s tim tipovima automobila." Međutim, Winkelmann je spomenuo da se to može postići samo ako se promijeni zakonodavstvo, što ne može predvidjeti da će se uskoro dogoditi.

image

Lamborghini Countach Japan

Lamborghini

57-godišnji izvršni direktor kaže da će Lambo početkom 2030-ih prijeći na isključivo električni pogon. Prvi model tvrtke koji će ukinuti motor s unutarnjim izgaranjem stići će 2028. kao crossover. Prije nego što se to dogodi, očekuje se da će plug-in hibridni Urus stići prije kraja godine.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Prerađeni Urus i Huracan Sterrato ući će u povijest kao posljednji Lamborghinijevi automobili s isključivo pogonom na unutarnje izgaranje, a oba će biti predstavljeni sljedećih mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:57