nema labavo

Prekipjelo im: U ovoj državi instaliraju kamere i biometrijske provjere u stanice za tehnički

To je dobro za kupce rabljenih auta koji bi dobili uvid je li vozilo koje kupuju prošlo lažni pregled i jesu li potrebni popravci

Tehnički pregled, ilustracija

 Profimedia

Država Kalifornija uskoro će zahtijevati biometrijsku autentifikaciju i nadzor web kamerama u postajama za tehnički pregled, kako bi spriječila puštanje "preko veze" vozila koje ne zadovoljavaju tehničke uvjete za vožnju.

Kalifornijskim programom testiranja smoga upravlja Ured za popravak automobila (BAR). Vlast nastoji primijeniti nove sigurnosne mjere na sustave za pregled emisija koji se koriste u državi. Namjera je smanjiti broj lažnih inspekcija u državi, što ima negativan utjecaj na kvalitetu zraka.

image

Tehnički pregled, ilustracija

Profimedia

To također utječe na kupce rabljenih automobila, koji mogu otkriti da je njihovo vozilo prošlo lažni pregled i da su zapravo potrebni skupi popravci kako bi ponovno bilo legalno u prometu. BAR će zahtijevati ugradnju skenera za dlan kako bi se potvrdilo da samo ovlaštene osobe provode inspekcije.

Ovlašteni inspektori za kontrolu smoga morat će registrirati otisak dlana kod nadležnih tijela. To će se zatim koristiti za prijavu u BAR-OIS softver koji se koristi za pokretanje inspekcija smoga. Osim toga, novi propisi zahtijevaju postavljanje web kamera i na ispitne stanice. Oni omogućuju BAR-u da daljinski nadzire testove smoga kako bi se osiguralo da se sa svime postupa ispravno i pošteno.

Troškovi nabave skenera dlanova i web kamera padat će na teret stanice za tehnički pregled. Daljnje mjere učinit će nezakonitim posjedovanje ili korištenje elektroničkih uređaja na stanici za ispitivanje smoga za krivotvorenje testnih podataka.

image

Tehnički pregled, ilustracija

Profimedia

To obično uključuje korištenje hardvera za simulaciju signala iz dijagnostičkog sustava vozila radi pružanja lažnih podataka za prolazak testiranja emisija, umjesto pokretanja testa na samom vozilu.

Nova regulatorna mjera podnesena je i odobrena 15. kolovoza. Trenutno se već uvrštavaju inspektori za provjeru emisija u biometrijski sustav. Provjera emisija automobila nisu šala u Kaliforniji - u državi je također došlo do velikih mjera protiv emisija kamiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:29