snažni hatch

Poznati tehnički detalji: Novi BMW M2 će iz svog Twin Turbo rednog ‘šestaka‘ ispaljivati 453 KS

Mnoštvo tehničkih detalja o novom BMW-u M2 pojavilo se prije njegove premijere i nedugo nakon što su se pojavile fotografije

BMW M2 (prototip)

 BMW

Mnoštvo tehničkih detalja o novom BMW-u M2 pojavilo se prije njegove globalne premijere i nedugo nakon što su se na internetu pojavile fotografije.

Pojedinosti koje je otkrio član foruma Bimmerpost otkrivaju da će novi M2 standardno dolaziti s BMW-ovim S58T motorom. Ovaj 3,0-litreni redni "šestak" s dva turba prvi je put korišten u trenutnom BMW-u X3 M i X3 M Competitionu, prije nego što je kasnije korišten u novoj generaciji M3 i M4 Competitiona.

image

BMW M2 (prototip)

BMW

Slovo "T" u nazivu S58T označava ga kao "vrhunsku" varijantu ovog motora, stoga je trenutno u ponudi samo u modelima X3 M, X4 M, M3 i M4 Competition gdje isporučuje 503 KS. Prisutnost slova ‘T‘ u šifri motora novog M2 mogla bi značiti da će se sportski automobil od samog početka prodavati pod Competition oznakom i da u ponudu neće biti "početna varijanta".

Izvješće Bimmer Posta dalje navodi da će S58T u novom M2 proizvoditi 453 KS, što je samo 20 KS manje od osnovnih M3 i M4, ali i više od prethodne generacije M2 CS-a koja je bila ograničena na 444 KS i 550 Nm okretnog momenta.

Zanimljivo je da dokument koji je otkrio korisnik foruma ne spominje koji će mjenjač dolaziti standardno s drugom generacijom M2, ali prethodni izvještaji su ukazivali da će biti dostupni i ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa.

image

BMW M2

Bimmerpost

Nedavni teaseri novog automobila koje je objavio BMW daju nam dobru predodžbu o tome kako će izgledati - očekujemo mnogo agresivniji i odvažniji dizajn od standardne Serije 2. Također će biti dostupan s brojnim M Performance dijelovima, uključujući veliko stražnje krilo i četverostruki ispušni sustav. Premijera novog M2 službeno će se održati 11. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:00