TUNING

BMW možda ne planira napraviti X7 M, no to nije problem: Alpina je predstavila fantastični XB7

Alpina je ponovno zasukala rukave i ovoga puta odabrala BMW-ov najveći SUV. Tu je vrlo moćna mehanika temeljena na V8 turbo stroju

Alpina XB7 (BMW X7)

 Alpina

Trenutačno se ne čini da BMW planira napraviti X7 M. No, to nije problem, jer je Alpina upravo predstavila novi XB7 koji može poslužiti kao savršena zamjena za X7 s M značkom. Alpina je ponovno zasukala rukave i ovoga puta odabrala BMW-ov najveći SUV - BMW X7. Pri tome je tuner u obzir uzeo neke zahtjeve kupaca, a iznad svega tu je vrlo moćna mehanika temeljena na V8 biturbu.

image

Alpina XB7 (BMW X7)

Alpina

Estetski, Alpina XB7 ne izgleda baš radikalno i ne odmiče se previše od standardnog X7. Prednjim dijelom dominiraju nova prednja svjetla podijeljena u dva dijela i novi Alpinini branici koji mu daju sportskiji izgled. Tome je tuner dodao spojler, veće usisnike zraka i 23-inčne naplatke u Pirelli gumama, iako možete odabrati i za 21-inčnu varijantu. Povrh toga, ispušni sustav dobiva kutijaste vrhove.

image

Alpina XB7 (BMW X7)

Alpina

U unutrašnjosti, glavna promjena je Alpinin logotip na sportskom upravljaču, a osim toga, zaista je teško pronaći razlike s interijerom standardnog X7. Treba svakako napomenuti specifične obloge na vratima i armaturnoj ploči, kao i ekskluzivne presvlake na sjedalima.

image

Alpina XB7 (BMW X7)

Alpina

A ako spadate u onu skupinu ljudi koji nisu impresionirani izgledom novog X7, čak ni Alpinine varijante, njegove mehanika sigurno hoće.

Ispod poklopca motora nalazi se 4,4-litreni V8 biturbo, popraćen 48-voltnim blagim hibridnim sustavom. SUV razvija snagu od 621 KS i 800 Nm okretnog momenta, koji se prenose na obje osovine putem osmerostupanjskog ZF automatika putem xDrive sustava.

image

Alpina XB7 (BMW X7)

Alpina

S ovom konfiguracijom, Alpina XB7 sposobna je ubrzati do 100 km/h za samo 4,2 sekunde i voziti maksimalnom brzinom od 290 km/h. Cijena najnovijeg Alpininog proizvoda je 170.500 eura (1,28 milijuna kuna) u Njemačkoj, a narudžbe se već primaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:30