I TOGA SU SE SJETILI

Pogledajte video: Stiže terenski Lamborghini Huracan za jurnjavu makadamom dostojnu relija!

Brojne promjene omogućuju impresivnom superautomobilu da se žestoko provoza makadamom ili lošom cestom, no tko to želi?

Lamborghini Huracan Sterrato

 Lamborghini

Lamborghini Huracan približava se kraju svog “životnog vijeka”, no prije nego što dođe njegov plug-in hibridni nasljednik talijanski proizvođač će predstaviti još jednu izvedbu ovog popularnog supersportskog automobila. I to kakvu!

Novi Huracan Sterrato bit će prvi Lamborghinijev superautomobil koji je modificiran da bi mogao voziti i reli utrke izvan glatkog asfalta. Lamborghini je ovaj model najavio kratkim videom u kojem se može vidjeti što sve Huracan može u offroad vožnji.

Serijska verzija novog Huracana Sterrata na videu je zamaskirana kamuflažnim folijama, no oblik automobila jasno je vidljiv. Sterrato će izgledati kao nekakva čudnovata crossover verzija Huracana sa SUV elementima poput izraženih blatobrana u crnoj boji, zaštitnih dodataka na karoseriji, krovnih nosača i dodatnih LED svjetla na prednjem odbojniku. Tu su i blago redizajnirani usisnici zraka, novi difuzor i veliki otvor iznad motora za bolje hlađenje. Na naplatcima od 20 cola su prilično “mesnate” gume, dok je ovjes modificiran tako da je automobil dodatno udaljen od tla.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Sve te promjene omogućuju impresivnom superautomobilu da se žestoko provoza makadamom ili lošom cestom, no sumnjamo da će mnogo vlasnika to raditi jer takva vožnja bi sigurno rezultirala prilično oštećenim lakom skupog automobila. Pretpostavljamo da će podnica automobila biti dodatno zaštićena kako se prilikom off road vožnje ne bi dogodilo nešto još gore.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Lamborghini nije objavio nikakve detalje o pogonu, no očekujemo da će on biti identičan kao i u ostalim Huracanima, dakle 5,2-litreni V10 motor i 610 KS za verziju sa stražnjim i (ili) 640 KS za verziju s pogonom na sve kotače. Moguće je da će se ponuditi samo snažnija verzija s pogonom na sve kotače iako bi i model sa stražnjim pogonom bio vrlo zabavan na offroad reli stazi.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Očekuje se da će premijera Sterrata uslijediti u idućim mjesecima, moguće i na Paris Motor Showu koji će se održati u listopadu. To će onda biti i “posljednji hura” za Huracana čiji nasljednik bi trebao stići tijekom 2024. godine. Klasični Huracan bez reli ambicija i dalje će se nastaviti proizvoditi do tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 09:14