BEZ DLAKE NA JEZIKU

Pet najgorih auta u 2021. prema Jeremy Clarksonu: ‘Mercedes S je kolaž elektroničkih gluposti‘

Ne sumnjamo da će neki od izabranih modela, ali i sami komentari izazvati lavinu novih reakcija

Clarkson i Mercedes S

 Mercedes, Getty Images

Jeremy Clarkson, slavni britanski voditelj emisije 'Top Gear', kasnije i 'The Grand Tour' odabrao je najbolje i najgore automobile u 2021. godini.

Listu testiranih automobila kometirao je u svom poznatom stilu, bez rukavica ili biranih diplomatskih riječi.

Ne sumnjamo da će neki od izabranih modela, ali i sami komentari izazvati lavinu novih reakcija.

Uživajte!

NAJGORI AUTOMOBILI U 2021.:

1. Genesis GV80

image
Genesis

Korejski SUV posebno ga je iritirao zbog grozne elektronike: 'Stalno sam isključivao sustave pomoći jer ne prepoznaju dobro uske ceste i ne drže auto u traci, a posebno me živciralo što čak i u načinu rada 'Comfort' ovaj automobil djeluje poput aviona u tropskoj oluji. Ljulja se čak i na glatkom asfaltu. Nije to najneudobniji auto koji sam ikad vozio, ali je vrlo blizu'.

2. Jeep Renegade Trailhawk 4xe

image
Jeep

Dobar i čvrst izgled Renegadea nije praćen pravim off-road sposobnostima: Jeep dijeli bazu s Fiatom 500X, bučan je, motor je grub, a mjenjač zbunjen'.

3. Cupra Formentor

image
Srđan Vrančić/Cropix

Jedan od glavnih noviteta godine koji je prodajnim rezultatima čelnicima Cupre izmamio veliki smješak na lice ipak nije oduševio Britanca: 'Sviđaju mi se izgled i performanse, ali automobil je dosadan, posebno interijer i infotaiment sustav'.

4. Mercedes S-klase

image
Daimler

Mercedes S-klase jedan je od najnaprednijih automobila na svijetu, ali Clarkson je ipak pronašao razloge za 'mržnju': 'Radi se o kolažu elektroničkih gluposti, previše je tu zaslona, ​​previše izbornika, a glasovne funkcije nisu razumjele puno toga što sam tražio. Vrlo brzo, razvio sam mržnju prema njemačkom automobilu'.

5. Land Rover Defender

image
Land Rover

Clarksonovo iskustvo s novim Defenderom nije bilo dobro. Vizualno mu se čak i svidio, ali je u njemu našao puno nedostataka, od bočnog otvaranja vrata prtljažnika do previše plastike u putničkoj kabini: 'Da je moj, riješio bi ga se što je prije moguće i vratio svoj stari Range Rover.

NAJBOLJI AUTOMOBILI U 2021.:

1. Toyota Yaris GR

image
Toyota

Omiljeni Clarksonov automobil u prošloj godini ima izvrstan omjer snage i težine (261 KS/1280 kg): 'Ovaj auto me nasmijao do suza. Jedno jutro sam s njim ispred kuće napravio katastrofalan nered, ali nije me bilo briga. Bilo je to poput orgija!'

2. BMW M550i xDrive

image
BMW

Automobil se ističe kvalitetom interijera, tehnološkom opremom i nevjerojatnom udobnošću: 'Sjedala su savršena, kao i položaj za vožnju, a ne morate biti Bill Gates da bi koristili infotainment sustav'.

3. Volkswagen Golf GTI

image
VW

Clarkson je oduvijek bio veliki fan najbržeg Golfa, a najnovija generacija to nije promijenila: 'Obožavam njegovu snagu i dinamično ponašanje, ali i to što je jednako udoban u eksplozivnoj i mirnoj vožnji. Živcira me jedino njegov dodirni zaslon u kabini'.

4. Ferrari Roma

image
Ferrari

Britanski voditelj nikada nije skrivao simpatije prema Maranellu, a iznimka nije niti model Roma: 'To je moja vrsta automobila, a posebno me fascinira urlanje motora s više od 600 konja. Iako je interijer praktičan, sjedala nude premalo bočne potpore, a i dodatne opcije su preskupe'.

5. Volkswagen Touareg R

image
VW

Jedini SUV na listi oduševio ga je snagom, udobnošću i terenskim sposobnostima: ''R' dolazi s cijenom Volkswagena, ali ispod lima je uglavnom napravljen od dijelova za Porsche i Bentley. To je kao da dobijete Cartierov sat za cijenu Timexa'.

6. Honda Civic Type-R Sportline

image
Honda

Type R u izvedbi Sportline izvana je još uvijek ružan automobil, no Clarkson kaže da je uživao u njegovoj unutrašnjosti i izvrsnom držanju ceste: 'Type R je dobro uređen i ima najbolji ručni mjenjač u povijesti automobila'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:48