REPLIKA

Nisu razočarali: Ova replika Lamborghinija Aventadora temelji se na staroj Toyotinoj limuzini

Imitator superautomobila dolazi opremljen Mitsubishijevim motorom s turbom i prilagođenom čeličnom šasijom

Lamborghini Aventador replika

 Facebook Screenshot

Tajlandske trgovine poznate su po stvaranju uvjerljivih replika superautomobila i najnoviji primjerak nije razočarao. Lamborghini Aventador široke karoserije kojeg vidite na fotografijama započeo je život kao Toyota s četiri vrata kasnih 80-ih, posuđujući dijelove od mnogih drugih modela u procesu postajanja funkcionalnim vozilom.

image

Lamborghini Aventador replika

Facebook Screenshot

Konstrukciju koja se čini kao rad u tijeku podijelila je na Facebooku karoserijska radionica Kit Racing, koja se nalazi u provinciji Pathum Thani u Tajlandu, a nastala je uz pomoć Ruammit Autoparta. Objava na društvenim mrežama uključivala je nekoliko fotografija iz razvoja, prikazujući nevjerojatnu transformaciju omogućenu s proračunom od oko 11.600 američkih dolara (10.500 eura).

image

Lamborghini Aventador replika

Facebook Screenshot

Čini se da je donator Toyota Crown četvrte generacije, izvorno predstavljena 1987. Staroj limuzini oduzeta je karoserija i gornji dio šasije čime je napravljen prostor za novi raspored motora u sredini. Zanimljivo je da je međuosovinski razmak od 2730 mm Crowna četvrte generacije vrlo blizu međuosovinskom razmaku od 2700 mm Aventadora, što ga čini prikladnim izborom u tom pogledu.

image

Lamborghini Aventador replika

Facebook Screenshot

Prilagođeni čelični okvir klinastog oblika zamijenio je monokok šasiju Aventadora, budući da krutost i lakoća nisu toliko ključni u poslu replika. Ako se pitate o središnje postavljenom pogonskom sklopu, radi se o turbopunjenoj verziji Mitsubishijevog 2,5-litrenog V6 (6A13) pogonskog sklopa nepoznate snage, s međuhladnjakom iz Isuzuovog kamioneta.

image

Lamborghini Aventador replika

Facebook Screenshot

Tim je nabavio dijelove ovjesa iz Toyote Hilux i Honde Accord, stražnje kočnice iz BMW-a Serije 7, mehanizam vrata iz Nissana NX, a brisače iz nepoznatog Chevroletovog kamioneta.

Točnost proporcija i karoserije su prilično impresivni, replicirajući nizak i širok stav originalnog Aventadora. Široki dodaci blatobrana pričvršćeni vijcima podsjećaju na komplet Liberty Walka, dok prednji usisnici i stražnje krilo podsjećaju na SVJ značku.

image

Lamborghini Aventador replika

Facebook Screenshot

Replika je zahtijevala mnogo prilagođenih komponenti, uključujući rasvjetne jedinice, budući da bi originalni dijelovi bili preskupi. Još uvijek treba prozore i puno unutarnjih radova, ali svakako izgleda super.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:03