AKTUALNO

Nikad sposobniji i napredniji: Novi Opel Movano stigao na hrvatsko tržište

Ispod prednjeg poklopca nalazi se 2,2-litreni dizelaš koji dolazi sa 120, 140 i 165 KS, a mjenjač je uvijek ručni 6-stupanjski

Opel Movano

 Opel

Opel konstantno jača svoju komercijalnu flotu, a rast prodaje je vidljiv iz godine u godinu. Sada je na domaće tržište upravo stigla nova generacija furgona Movano, najvećeg modela u ponudi dostavnjaka Opela.

Model je postavljen na novoj Stellantisovoj platformi (kao i Fiat, Citroen, Peugeot ponuda furgona, za razliku od ranijih generacija Movana na Renaultovoj platformi) koja se prilagođava zahtjevima korisnika s obzirom na potrebe i dostupan je u četiri dužine karoserije (L1 do L4) te tri visine (H1-H3).

image

Opel Movano

Opel

S izborom dužina karoserije od 496 do čak 636 cm omogućene su brojne konfiguracije prostora.

Pritom tovarni volumen iznosi od 8 do 17 metara kubnih te od 2,8, 3,5 i 4 tone ukupne dopuštene mase kao transporter, ali isto tako može ponijeti i 1,8 tona utovarne mase. Kod varijante s najvećom dopuštenom masom dolazi serijski tahograf koji se može naručiti posebno i za sve ostale verzije.

image

Opel Movano

Opel

Dostupne su varijante s dvostrukom kabinom ili šasijom kao savršenom podlogom za brojne nadogradnje u vidu kipera, sanduka i slično kao i varijanta s podnicom za kamperske nadogradnje.

Ispod prednjeg poklopca nalazi se 2,2-litreni dizelaš koji dolazi sa 120, 140 i 165 KS, a mjenjač je uvijek ručni 6-stupanjski i prema Opelu, u novoj generaciji je učinkovitiji jer troši 14 posto manje.

image

Opel Movano

Opel

Vrlo brzo će biti dostupna i električna verzija sa 122 KS i dvije veličine baterije - od 37 kWh (doseg 117 km) i 70 kWh (doseg 224 km).

Po pitanju sigurnosti dostupni su uz doplatu brojni ADAS sustavi poput upozorenja za napuštanje voznog traka, ABS s naprednim ESP kalibriranim posebno za teretna vozila, prepoznavanje znakova, automatsko kočenje u nuždi, upozorenje za vozila u "mrtvom" kutu, sustav stabilnosti za prikolicu, upozorenje na poprečni promet prilikom izlaska s parkinga...

image

Opel Movano

Opel

U Opelu smatraju da će najtraženija varijanta u Hrvatskoj biti ona od 3,5 tona nosivosti s motorom od 120 KS i obujmom teretnog prostora od 11,5 metara kubnih.

Takav model dolazi sa serijskim klima uređajem, senzorima za parkiranje, jednim bočnim kliznim vratima i puno praktične opreme u kabini koja je ergonomski sjajno riješena, a cijena iznosi 170.300 kuna plus PDV.

Preko OTP leasinga dogovorena je cijena rate s fiksnom kamatom od 3,99 posto. Jamstvo iznosi četiri godine ili 120.000 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:53