KRAJ TRADICIJE?

Nevjerojatno: Audi na najvećem svjetskom tržištu odustaje od svojih prstenova?!

Kada se Audijeva sljedeća generacija električnih vozila pojavi na tržištu u Kini, mogla bi imati potpuno novi logo

Audi logo, ilustracija

 CROPIX

Mnoge marke dale bi sve da imaju logotip koji je jedinstveni i prepoznatljiv poput Audijeva četiri prstena. Ovo je jedan od najpoznatijih logotipova na svijetu i mnogim ljudima je svojevrsni simbol za automobilski luksuz, uz bok s Mercedesovom zvijezdom. Međutim, Audi bi na najvećem svjetskom tržištu, u Kini, mogao odbaciti simbol koji je desetljećima bio prepoznatljiv.

image

Audi logo, ilustracija

CROPIX

Dvije osobe koje su izravno upoznate sa situacijom navodno su Reutersu rekle da će Audijeva nadolazeća električna vozila za kinesko tržište izgubiti svoje legendarne oznake s četiri prstena. Prema izvješću, jedna osoba rekla je da je Audi odluku donio zbog "razmatranja imidža marke".

Budući da kineski brendovi električnih vozila napreduju, a europski brendovi još uvijek prodaju mnogo vozila s motorima na unutarnje izgaranje. Etablirani luksuzni brendovi iz Njemačke nekoć su bili u modi među kineskim kupcima, ali s ukusima koji su se pomaknuli prema uspješnijim domaćim brendovima, znak poput Audijeva četiri prstena na prednjem dijelu automobila mogao bi biti više teret nego prednost kada su u pitanju električni automobili.

image

Audi S5

Audi Media

Audi je još u svibnju 2024. objavio partnerstvo s kineskim SAIC-om u razvoju svoje sljedeće generacije električnih vozila. "Suradnja počinje s tri električna modela koji pokrivaju B i C segmente kako bi se brzo ušlo na dinamično i brzo rastuće tržište električnih vozila u Kini", rekao je predstavnik Audija za američki The Drive.

No hoće li ta nova vozila imati tradicionalnu Audi oznaku s četiri prstena ili možda novu oznaku, dizajniranu da predstavlja zajednički pothvat Audija i SAIC-a i distancira ih od europskih Audija, iz tvrtke nisu htjeli otkriti.

“Trenutačno postoji mnogo glasina, posebno u Kini u vezi s ovim projektom i proizvodima koji će doći na kinesko tržište. Molimo vas da shvatite da ne možemo komentirati svaku od njih", rekli su i Audija za The Drive.

image

Audi A6 e-tron Sportback

Audi Media

Potpuno odbacivanje logotipa koji postoji gotovo cijelo stoljeće velika je stvar. Audi će navodno zadržati četiri prstena na svojoj trenutnoj seriji električnih vozila, uključujući Q4 E-Tron, Q6 E-Tron i novi A6 E-Tron. Međutim, kada se njegova sljedeća generacija električnih vozila pojavi na tržištu u Kini, mogla bi imati potpuno novi logo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2024 13:59