PODRŠKA U ŽIVOTU

Nemate niti jednog prijatelja? Honda je upravo predstavila rješenje za vas

Mali robot je dizajniran da bude suputnik koji pamti detalje o svakom korisniku s kojim provodi vrijeme
 Honda

Honda je upravo predstavila dva ‘Micro-mobility‘ stroja umjetne inteligencije koja omogućuju međusobno razumijevanje između strojeva i ljudi.

Radi se o malenom samovozećem električnom vozilu i robotu, a oboje mogu razgovarati s ljudima. Prvi je nazvan CiKoMa, a dostupan je u izvedbama za prijevoz jednog ili četiri putnika.

Drugi se zove WaPOCHI, a riječ je o robotu koji vas prati okolo ‘poput kućnog ljubimca‘.

Japanska marka navodi da im za navigaciju nisu potrebni senzori ni pristup kartama, nego se oslanjaju na prepoznavanje neposredne okoline pomoću kamera i umjetne inteligencije.

Zahvaljujući malim dimenzijama, CiKoMa je ​​predstavljen kao ‘ležerno prijevozno sredstvo za posao, razgledavanje ili vožnju gradom‘.

Što se tiče WaPOCHI robota, on je dizajniran da bude suputnik koji pamti detalje o svakom korisniku s kojim provodi vrijeme. Može se koristiti za nošenje torbi ili drugih sitnih predmeta te kao ‘podrška korisniku u hodu‘.

Honda tvrdi da čak i ako vas WaPOCHI izgubi iz vida, ponovno će vas pronaći ‘na temelju memoriranih karakteristika‘.

Hondin cilj je staviti nove tehnologije u praktičnu primjenu do 2030. godine te ostvariti ‘napredak mobilnosti i svakodnevnog života ljudi‘ i ‘realizaciju nultog broja prometnih nesreća‘.

image
Honda

Oba noviteta Honda planira vrlo skoro testirati u Japanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:25