VELIKE SERIJE

Nema krize za bogate: Lamborghini prodao nikad više automobila, evo i gdje kupuju najviše

Talijanski proizvođaču vlasništvu VW-a u prvih šest mjeseci 2022. godine srušio je vlastiti rekorde prodaje, prometa i zarade

Stephan Winkelmann

 Lamborghini

Lamborghiniju posao cvate kao nikada. Talijanski proizvođač je izvijestio da je u prvih šest mjeseci 2022. godine srušio vlastiti rekorde prodaje, financijskog prometa i zarade. U tom je razdoblju proizvođač isporučio ukupno 5090 automobila, što je 4,9 posto više nego prošle godine.

image

Lamborghini Aventador

Lamborghini

Najprodavaniji model im je SUV Urus na kojeg otpada ukupno 61 posto prodaje. Ostatak se odnosi na Aventador i Huracan te modele iz specijalnih ultraskupih serija.

Ako mislite da ih najviše vole arapski šeici, varate se. Najjače tržište za Lamborghini je uvjerljivo SAD s 1521 automobilom. Slijede Kina (576), Njemačka (468) i Ujedinjeno kraljevstvo (440).

I financijski rezultati su sjajni. Promet je ove godine dosegnuo 1,33 milijarde eura, što je rast od skoro 31 posto u odnosu na prošlu godinu. Zarada je iznosila 425 milijuna eura, što je rast za skoro 70 posto.

image

Lamborghini Urus

Lamborghini

Šef Lamborghinija Stephan Winkelmann predviđa da će se njihov rast nastaviti i u budućnosti. Već sada imaju dovoljno narudžbi da prodaju kompletnu planiranu proizvodnju do 2024. godine.

Rastu Lamborghinija trebale bi pridonijeti i tri nove izvedbe koje stižu tijekom ovog mjeseca. Riječ je dvije nove varijante Urusa te crossover verziji Huracana nazvanoj Sterrato.

image

Stephan Winkelmann

Lamborghini
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:39