MOTOSPORT

Nazvao ga ‘kornjačom‘: Verstappen misli da je F1 sigurnosni automobil Aston Martina prespor

Većina vozača se iza Vantagea mučila sa zagrijavanjem guma, koji je sporiji od Mercedesa s kojim dijeli pogon

F1 Safety Car, Aston Martin Vantage

 Profimedia

Sigurnosni automobil Aston Martin Vantage, kojim je upravljala bivša zvijezda DTM-a Bernd Maylander, dvaput je bio prisiljen intervenirati tijekom nedjeljne utrke od 58 krugova zbog odboja Carlosa Sainza i sudara Sebastiana Vettela.

image

Aston Martin Vantage F1 Safety Car

Formula 1

Međutim, većina vozača se iza Vantagea mučila sa zagrijavanjem guma, koji je sporiji od Mercedesa s kojim dijeli svoje poslove. Aston Martin i Mercedes kao sigurnosni automobili su se počeli koristiti prošle godine. Mercedes je predstavio novi Mercedes AMG GT Black Series od 730 KS, dok je Aston isporučio 4,0-litreni twin-turbo V8 Vantage koji proizvodi 528 KS.

Mercedes se koristio u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, i mnogo je bliži trkaćem automobilu od Astona, s vremenom kruga manjim za oko pet sekundi od njega. Verstappen, koji je oba restarta preuzeo s drugog mjesta iza Charlesa Leclerca kaže da je Aston Martin "kao kornjača".

image

Aston Martin Vantage F1 Safety Car

Formula 1

"Sigurnosni automobil vozio je tako sporo, bio je poput kornjače. Nevjerojatno", rekao je Verstappen. "Sigurno je Mercedesov sigurnosni automobil brži zbog dodatne aerodinamičnosti, jer ovaj Aston Martin je tako spor. Definitivno treba više prianjanja, jer su nam gume bile hladne".

image

Mercedes AMG GT Black Series F1 Safety Car

Formula 1

Pobjednik Melbournea Leclerc se složio sa svojim suparnikom, ali je rekao da se ne želi žaliti na radiju nakon što je vidio koliko se Maylander trudio da ide brzo kao on. "Da budem iskren, uvijek se čini sporo, jer s tim bolidima Formule 1 imamo toliko prianjanja i to je jako, jako teško, posebno na terenu na kojem smo svi bili".

image

Mercedes AMG GT Black Series F1 Safety Car

Formula 1

"Masovno sam se mučio da zagrijem gume. Da budem iskren, htio sam se požaliti, ali onda sam provjerio koliko sigurnosni automobil klizi po zavoju, pa nisam htio vršiti preveliki pritisak. S bolidima koje sada imamo, vrlo je teško održati temperaturu u gumama iza sigurnosnog automobila".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:40