SANTA DOMENICA

Najveća reli utrka u Hrvatskoj: U subotu kreće luda jurnjava po makadamu

Legendarni Rally Show Santa Domenica svoje će 13. izdanje doživjeti ovoga vikenda, a na listi se nalazi 117 posada iz devet zemalja
 Mario Pavlović

Rally Show Santa Domenica, po broju natjecatelja najveća reli utrka u Hrvatskoj, svoje će 13. izdanje doživjeti na ljubiteljima jurnjave po makadamu već itekako poznatoj lokaciji na šoderici u Savršćaku pokraj Samobora, ovoga vikenda.

image
Mario Pavlović

Službeni početak relija je u subotu, 25. studenog, kada se od 13 do 16:30 vozi shakedown, a zatim u 19 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi odabir startnih pozicija i ceremonijalno otvaranje.

Prijavljeno je čak 117 posada iz devet zemalja, a na svečanom startu naći će se čak 20 najjačih, a time i najatraktivnijih automobila koje ako ne tada, svakako vrijedi vidjeti na brzinskim ispitima koji startaju u nedjelju, 26. studenog, već u 7:30.

image
Mario Pavlović

Startni broj 1 nosit će dvostruki pobjednik ovog relija Simon Wagner, koji je nedavno treći put zaredom osvojio naslov prvaka Austrije. Prekaljeni as Niko Pulić nastupit će u Škodi Fabiji R5 Evo, a na suvozačko mjesto nakon duge pauze od utrka sjesti će Tajana Koren.

image
Mario Pavlović

Dugu pauzu prekida i posada Siniša Crnojević i Martina Maretić, prvaci Hrvatske iz 2008., koji će nastupiti u Hyundaiju i20 R5.

image
Mario Pavlović

Domaće boje branit će i Nenad Lončarić, obitelj Ravenščak u dvije Ford Fieste Rally 3 te Daniel Vojvodić u dvostrukoj ulozi vozača i organizatora. Pauzu od poslovnih aktivnosti u Bugatti Rimcu grupi uzima i tvrtkin glavni test vozač Miroslav Zrnčević Mrgud, koji će u Mitsubishiju Lancer Evo IX nastupiti uz suprugu Miu Čarapinu.

image
Mario Pavlović

Nema sumnje da je dobra zabava zajamčena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:09