AKTUALNO

Lamborghini ne vjeruje da je pravi trenutak za izradu potpuno električnog superautomobila

Za sada, Lamborghini je prilično sretan što može održati motor s unutarnjim izgaranjem na životu

Lamborghini Huracan STO

 Lamborghini

Poput većine svojih konkurenata, talijanski proizvođač automobila shvaća važnost elektrifikacije svoje linije te je sredinom 2021. potvrdio da će doista predstaviti EV 2027. ili 2028. godine. Poznato je da će taj EV služiti kao četvrti model u asortimanu, a ne kao varijanta nasljednika Aventadora, Huracana ili Urusa druge generacije.

image

Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini

Za sada, Lamborghini je prilično sretan što može održati motor s unutarnjim izgaranjem na životu. “Što se tiče super sportskih automobila, vjerujemo da trenutno nije pravo vrijeme, a također vjerojatno sljedećih pet, šest godina, neće biti pravo vrijeme", rekao je glavni tehnološki direktor Lamborghinija Rouven Mohr za Motor1.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

"Želimo izbjeći da performanse snažno ovise o stanju napunjenosti baterije i temperaturi. Još uvijek vjerujemo da su u segmentu supersportskih vozila ili sportskih automobila motor s unutarnjim izgaranjem i hibridizacija i dalje najbolji izbor".

image

Stephan Winkelmann

Arhiva

Iako ideja o električnom superautomobilu nema smisla za Lamborghini u ovoj fazi, Mohr je dodao da već postoji tržište za njega. "Korisnički orijentirani automobili su druga priča", rekao je. “Mislimo da već danas postoji tržište za našu interpretaciju električnog automobila".

image

Lamborghini Urus

Lamborghini

Izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann ranije je sugerirao da bi prvi EV marke mogao biti u obliku 2+2 četverosjeda koji se nalazi visoko od tla. To je potaknulo nagađanja da će se vozilo temeljiti na nadolazećoj Artemis arhitekturi VW Grupa koja će pokretati sljedeću generaciju Audija A8 i Bentleyjevog prvog EV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:05