BEZ DLAKE NA JEZIKU

Iz Tesle odgovorili na video s testom lutke: ‘Zlorabite i lažno predstavljate našu tehnologiju‘

U pismu, Tesla se protivi videu koji prikazuje jedno od njegovih vozila navodno u "Full Self-Driving" (FSD) načinu rada

Dawn Projectov test Teslinog FSD sustava

 YouTube Screenshot

Tesla je poslao pismo Dawn Projectu, zagovaračkoj skupini koja pokušava diskreditirati napredne sustave pomoći vozaču proizvođača automobila. Tvrdi se da je snimak prikazan u videu koji je proizvela grupa klevetnički i lažno predstavljala njezine tehnologije.

U pismu, Tesla se protivi videu koji prikazuje jedno od njegovih vozila navodno u "Full Self-Driving" (FSD) načinu rada, kako juri preko lutki veličine djeteta brzinom do 32 km/h. Snimka je podijeljena na internetu i korištena u TV reklamama, a testiranje je financirao Dan O’Dowd, milijarder i osnivač Green Hills Softwarea.

Ta tvrtka proizvodi operativne sustave za zrakoplove i automobile i stoga bi se mogla smatrati Teslinim konkurentom, kako su isticali kritičari Dawn Projecta. Jedan takav kritičar, Electrekov Fred Lambert, možda pomaže ojačati Teslin pravni položaj. Njegovo pismo velike se oslanjalo na Electrekovo izvješće koje je dovelo u pitanje je li FSD doista bio angažiran.

Doista, Dinna Eskin, Teslina zamjenica glavnog savjetnika, datirala je pismo 11. kolovoza, dan nakon što je izvješće objavljeno. “Navodni testovi zlorabe i lažno predstavljaju mogućnosti Tesline tehnologije i zanemaruju široko priznata testiranja koja provode neovisne agencije, kao i iskustva naših kupaca”, napisala je Eskin.

Pismo zahtijeva da Dawn Project odmah ukloni videozapise testa i optužuje grupu za "nesigurnu i nepravilnu upotrebu" FSD Bete. "Vaši postupci zapravo izlažu potrošače riziku", tvrdi proizvođač automobila.

Doista, jedan kupac Tesle uznemiren snimkom demonstracije lutke zapravo je otišao toliko daleko da je pokušao ponoviti test sa stvarnim djetetom. Iako je FSD radio u tom scenariju, YouTube je skinuo video testa. O‘Dowda, u međuvremenu, pismo uopće ne brine. On je rekao da je "pismo jadno u smislu kukanja".

Videozapis zasad ostaje otvoren, a O‘Dowd je rekao da ga nema namjeru ukloniti, obećavši umjesto toga uložiti više novca u svoje napore da diskreditira proizvođača automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:05