Lista

I moderni, i klasici: Ovo je lista najskupljih Lamborghinija svih vremena

Talijanski proizvođač automobila nije samo poznat po razvoju modela redovne proizvodnje, već i po izradi ekskluzivnih primjeraka

2017. Lamborghini Centenario

 Web Screenshot

Dok većina može očekivati da svaki novi superautomobil dolazi iz tvornice s velikom cijenom, neki od najskupljih Lamborghinija dosežu granicu od milijun dolara. Talijanski proizvođač automobila nije samo poznat po razvoju modela redovne proizvodnje kao što su (donedavno) Aventador, Huracàn i Urus, već i po izradi ekskluzivnih primjeraka za svoju najbogatiju klijentelu.

image

1967. Lamborghini 350 GT

Web Screenshot

Lamborghinijevi najskuplji superautomobili i hiperautomobili nastavljaju rasti u vrijednosti dok tiho razmjenjuju vlasništvo između nišne zajednice kolekcionara.

Uz ova moderna čuda, Lamborghinijevi najskuplji automobili sada uključuju i klasike.

image

1997. Lamborghini Diablo

Web Screenshot

Osim šesteroznamenkastih iznosa za neke primjerke i specifikacija s iznimno malom kilometražom, najskuplji Lamborghini ograničene su proizvodnje.za pojedince koji nikada ne vide prodajne salone.

Najskuplji novi Lamborghini: Veneno iz 2013. proizvodio se samo u četiri primjerka s cijenom od 4 milijuna dolara (3,7 milijuna eura).

image

2005. Lamborghini Murcielago

Web Screenshot

Drugi najrjeđi model pojavio se 2011. s uvođenjem Lamborghinija Sesto Elemento samo za stazu. Samo 20 primjeraka bilo je dostupno u cijelom svijetu, a svaki je prodan za nevjerojatnih 2,2 milijuna dolara (2 milijuna eura).

image

2016. Lamborghini Aventador

Web Screenshot

Najnoviji koji je napustio pogon Sant‘Agate bio je Sián FKP 37, prvi super sportski automobil s V12 motorom i hibridnom tehnologijom. Proizvodnja je došla u obliku 37 pojedinačno konfiguriranih specifikacija s početnom cijenom od 3,7 milijuna dolara (3,4 milijuna eura).

image

2020. Lamborghini Sian

Web Screenshot

Kao što je već jednom spomenuto, najskuplji Lamborghinijevi modeli šire se daleko izvan područja novih automobila. Zapravo, Lamborghini Miura SV iz 1971. jednom je prodan na aukciji strastvenom kolekcionaru za nevjerojatnih 3,6 milijuna dolara (3,3 milijuna eura).

image

2022. Lamborghini Huracan STO

Web Screenshot

Zatim je tu i Lamborghini Veneno Roadster, koji je prodan za 8,3 milijuna dolara (7,6 milijuna eura). Tradicija visokovrijednih bijesnih bikova nastavlja se čak i danas s Murcielagom sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji se prodao po trostruko većoj cijeni od originalne - 354.000 dolara (328.000 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 20:39