ELEKTRIFIKACIJA

Gdje drugdje nego u Njemačkoj? Porsche otvorio svoju prvu stanicu za brzo punjenje

Porsche je otvorio svoju prvu brendiranu stanicu za brzo punjenje u svijetu pod nazivom Porsche Charging Lounge.

Porsche Charging Lounge

 Porsche

Smještena izvan Bingen am Rhein u jugozapadnoj Njemačkoj u blizini prometnih ruta sa značajnim protokom prometa i otvorena 24/7, pilot stanica je prva od niza stanica za brzo punjenje koje tvrtka planira postaviti duž najvažnijih europskih ruta, u početku u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Kao i kod Audijevih "Charging Hubs", Porscheovo pilot mjesto nudi šest točaka za brzo punjenje od 300 kW DC i četiri točke za punjenje od 22 kW AC te se navodi da nudi vrhunsko iskustvo punjenja, ugodan ambijent, kao i praktičnu centralnu naplatu troškova punjenja.

image

Porsche Charging Lounge

Porsche

Punjače proizvodi južnotirolski elektronički stručnjak Alpitronic i mogu opskrbljivati električnom energijom potpuno električne i plug-in hibridne modele Porschea. Stanice za brzo punjenje trenutačno pružaju maksimalnih 300 kW, ali se mogu nadograditi za još veće brzine punjenja.

Porsche procjenjuje da bi do početka sljedeće godine trebalo biti moguće postići 400 kW po punjenju. Također je vrijedno napomenuti da procesi punjenja koriste energiju iz certificiranih obnovljivih izvora.

image

Porsche Charging Lounge

Porsche

Porsche Charging Lounge u Bingenu ima jedinstveni dizajn s tankim krovom koji izgleda kao da lebdi dok povezuje mjesta za punjenje sa zgradom. Dnevni boravak je ostakljen od poda do stropa, a svijetle boje i svijetlo drvo pružaju ugodan ambijent.

Pilot lokacija grijana je i klimatizirana dizalicom topline koja radi bez fosilnih goriva. Dio potrebne električne energije osigurava fotonaponski sustav solarnih ćelija na krovu. Stanica za punjenje ima digitalno upravljanje zgradom koje optimizira potrošnju energije, na primjer automatskim prigušivanjem rasvjete kada nema gostiju.

image

Porsche Charging Lounge

Porsche

Osim mjesta za punjenje, Porsche Charging Lounge posjetiteljima nudi moderne sanitarne čvorove u lounge dijelu, kao i veliki izbor bezalkoholnih pića i grickalica. Ostale pogodnosti uključuju analogne i digitalne medije, WiFi mrežu visokih performansi i pametno ogledalo koje potiče vozače na vježbe ili pruža interaktivni Porsche sadržaj.

Korisnici mogu plaćati debitnim i kreditnim karticama, kao i Apple Payom ili Google Payom. Središnjim obračunom upravlja Porsche, a trenutna cijena punjenja iznosi 0,33 centa po kilovatsatu – jednako nisko kao i druge brze punionice u Porscheovoj mreži.

image

Porsche Charging Lounge

Porsche

Kao što biste očekivali, Porsche Charging Lounges integrirani su u Porsche Charging Service i prikazani su u navigacijskom sustavu vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:50